Košarka

Košarkašice Čelika dočekuju Trešnjevku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SRIJEDA: KŽK ČELIK – ŽKK TREŠNJEVKA 2009 (18h). Danas je u Press centru Arene u Zenici održana press konferencija košarkaškog ženskog kluba “Čelik” (KŽK “Čelik”. Povod za press je odigravanje utakmice 1.kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), grupa B, između KŽK Čelik i ŽKK Trešnjevka 2009 iz Zagreba. Utakmica KŽK Čelik – ŽKK Trešnjevka 2009 na rasporedu je u srijedu 07.oktobra 2015. godine sa početkom u 18 sati i igrat će se u Areni Zenica. Ulaz je slobodan. Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i košarkašice Čelika, Aldijana Iriškić i pojačanje pred sezonu, Tamara Kapor. 

Moderator na pressu bio je Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu predstavio domaćine ove konferencije, te istakao da je povod za današnji press prvo kolo MŽRKL i utakmica sa zagrebačkom Trešnjevkom. ŠSŠ Čelika, Slobodan Kecman, na početku je kazao da njegova ekipa u ovu utakmicu ulazi sa imperativom pobjede:

„U proteklom periodu smo imali kadrovskih problema, odnosno sitnih povreda, tako da nismo niti jednu utakmicu odigrali kompletni. Nismo sigurni gdje smo, ali ćemo se dobro pripremiti i svi koji budu konkurisali za roster 12 očekujem od njih da će dati sve od sebe i iskoristiti svoju priliku i svoju šansu i da će publika imati šta da vidi“, kaže Kecman.
Ambicije kluba su da se prođe u 2.krug takmičenja, tj. u grupu 6, a ako se ukaže prilika i za Final-four za prvaka MŽRKL.
Što se tiče zdravstvenog biltena Kecman ističe da je povreda mlade Almine Ćehajić nešto ozbiljnije prirode i da će odsustvovati sa parketa duže vrijeme. Kapiten Aida Kalušić nije u zadnje vrijeme bila u trenažnom procesu, ali se odnedavno priključila ekipi.
-Ekipa Trešnjevke je ostala bez dvije igračice, ali su dobile dvije nove, iskusnije igračice, tako da su nešto jači nego u prošloj sezoni- zaključuje Kecman
Aldijana Iriškić, jedna od iskusnijih košarkašica Čelika, mogla bi biti jedan od važnih aduta kao bek sa dobrim šutem u sutrašnjoj utakmici:
„Mi smo spremne i obećavamo da ćemo dati sve za pobjedu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže“- kaže Iriškić. Novo ime u dresu Čelika je pojačanje, reprezentativka Tamara Kapor, koja je puna pozitivnih utisaka po dolasku u Zenicu. Istakla je da poznaje neke od igračica i trenera i da joj nije bio problem da se uklopi. „Protiv Trešnjevke ćemo dati sve od sebe i očekujem što bolji početak nove sezone“, zaključila je Kapor. 

Pozivamo navijače da dođu sutra u Arenu Zenica i da podrže ovaj veoma uspješni zenički sportski kolektiv, KŽK Čelik, u ovoj prvoj utakmici u novoj sezoni MŽRKL. Ulaz je slobodan.

E.Imamović za Zenicablog

awesr1

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno