Košarka

Foto: Pobjeda KŽK Čelik nad Zagrepčankama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

1. KOLO MEĐUNARODNE REGIONALNE LIGE; KŽK „ČELIK“ – ŽKK „TREŠNJEVKA 2009“ 60:59;
ARENA u Zenici; Početak u 18 sati; Gledalaca: oko 400; Sudije: Savović Radiša i Šutulović Pavle (Podgorica), te Vujičić Suzana (Herceg Novi), delegat Zoran Marković (Zenica);
U 1. kolu Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), za sezonu 2015/2016, košarkašice Čelika su bile domaćini ekipi „Trešnjevka 2009“ iz Zagreba Pobjedila je, teže od očekivanog, domaća ekipa Čelika.
Rezultat: Čelik – “Trešnjevka 2009” 60:59 (11:19), (6:17), (20:14), (23:9);

Sastavi ekipa:
Čelik: Gagić 2, Kahrić, Čorović, Mitrašinović 16 Kovačević 6, Kalušić 3, Nizamić, Zeljković, Heljić, Popović 11, Kapor 11, Iriškić 11. (Trener Slobodan Kecman);
Trešnjevka 2009: Pačkovski 6, Plavljanin 4, Sarjanović, Erjavec 5, Stojsavljević 5, Salopek 10, Škara 17, Kelava 12, Katavić, Krajačić. (Trener Dean Nemec);

Košarkašice aktuelnog bh. prvaka i osvajača Kupa naše zemlje ostvarile su pobjedu na otvaranju nove sezone Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige u kojoj učestvuju ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH. U zeničkoj Areni, više sretno nego spretno, savladale su ekipu Trešnjevke 2009 iz Zagreba sa 60:59.
Otvaranje utakmice bilo je katastrofalno po Čelik, jer su gošće postigle 9 poena u prvih 5 minuta igre, a domaće nijedan poen. Na kraju prve dionice bilo je 11:19 za gošće iz Zagreba.
Na poluvremenu je bilo minus 19 poena, a minus 13 nakon treće četvrtine. Čelik je u poslednje dvije minute serijom 10:1 okrenuo meč sa Trešnjevkom 2009 za minimalnu pobedu sa 60:59. Domaće su ostvarile prvo vođstvo na utakmici od 59:57 na oko 40 sekundi do kraja meča.
Nakon katastrofalnog prvog poluvremena, vjerovatno najlošijeg u posljednjoj deceniji za zenički klub (17:36), u nastavku su igračice trenera Slobodana Kecmana polako sustizale veliku prednost i u posljednjim sekundama došle do potpunog preokreta i pobjede.
U posljednjih pola minute slobodnim bacanjima Tamare Kapor i dva pogotka, te jednog Anđelike Mitrašinović, Čelik je došao do tri poena prednosti da bi Pačkovski sekund i po prije kraja smanjila na 60:59 što je bio i konačan rezultat meča.
U prvom poluvremenu potpuno su podbacile Gagić, Iriškić i Kapor, dok je kapiten Kalušić dala tri poena. Osam poena dala je Popović, ali je imala sa linije slobodnih bacanja učinak od 2 pogotka od 11 pokušaja.
U nastavku su se trgle igračice Čelika i uspjele napraviti veliki preokret za pobjedu koja, koliko-toliko, donosi mir u kući.
Izjave na pressu nakon utakmice:
Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: „Utakmica je imala dva potpuno različita poluvremena. Prvo u kojem smo mi dominirali i drugo u kojem je Čelik pametno agresivom igrom na kraju pobijedio. Kao spremnija i odlučnija ekipa uspio je ostvariti potpuni preokret. Čestitam domaćinu na pobjedi“.

Kecman i Nemec na pressu nakon utakmice

Slobodan Kecman, trener Čelika: „Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, a protivniku na dobroj igri. Utakmica je imala dva potpuno različita poluvremena, koja su prouzrokovala neizvjesnu završnicu, gdje su moje igračice ispoštovale dogovore i uz ogromnu energiju uspjele bodove ostaviti u Zenici. Da je ekipa Trešnjevka pobijedila, ne bi bila nezasluženo“.

U drugom kolu košarkašice Čelika su slobodne, zbog odustajanja ekipe beogradskog Partizana iz takmičenja.

E. Imamović za Zenicablog

Posted by Zenicablog on 7. oktobar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno