Košarka

Košarkašice Čelika dočekuju Slobodu – Lov na desetu ovosezonsku pobjedu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice Čelika sutra (subota) dočekuju ekipu Slobode iz Novog Grada u okviru Prvenstva BIH. Pred ovu utakmicu u zeničkom klubu vlada optimizam, kao i uvjerenje da u ovoj utakmici domaće igračice mogu nastaviti niz dobrih igara i rezultata u ovoj sezoni. Naime, u do sada odigranih 11.kola zeničanke su doživjele samo dva poraza i to od objektivno kvalitetnijih protivnika Play off-a i Banovića. Šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman kaže da je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone kao i posljednjom utakmicom koju su igrali u Ugljeviku protiv Rudar sporta.

– Utakmicu protiv Rudara odigrali smo na visokom nivou. Djevojke su bile maksimalno koncentrisane i pobjeda je došla kao nagrada za takav pristup. Sve igračice su dobile priliku da igraju što je meni posebno drago – kazao je Kecman.

Nakon ove utakmice, u Arenu stiže ekipa Slobode. Kecman kaže da su favoriti i u ovom meču, ali da moraju držati fokus svih 40 minuta.

– Oni su ekipa koja igra svih 40 minuta bez obzira vodili 10 razlike ili gubili 10 razlike i zbog toga ćemo morati biti fokusirani cijelim tokom utakmice. Respekt gošćama, ali mislim da smo mi puno
kvalitetnija ekipa i da pobjeda ne bi smjela doći u pitanje – zaključio je Kecman.

Sve igračice su spremne za utakmicu uključujući i Nedžlu Kovačević koja je imala blagi udarac i iz preventivnih razloga nije putovala na utakmicu u Ugljevik.

Utakmica između košarkašica Čelika i Slobode igra se u Areni u subotu sa početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Nedžad Glibo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno