Košarka

Košarkašice BiH poražene od Francuske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice BiH poražene od Francuske – Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva u Portugalu od selekcije Francuske rezultatom 73:63. Naše košarkašice su odigrale dosta dobar meč. Francuskinje su bile zrele za poraz danas, ali u odlučujućim trenucima bh. selekcija nije mogla da pogodi gotovo ništa.

Većim dijelom utakmice se igrala izjednačena košarka. BiH je imala prednost nakon prve dionice (15:13), da bi Francuska nešto boljom igrom u drugoj dionici preokrenula rezultat i došla je do dva poena prednosti na poluvremenu, 36:34. Nastavak meča također donosi igru koš za koš. Obje selekcije su imale period bolje igre, a nakon 30 minuta igre Francuska je imala poen prednosti, 54:53. Ipak, u posljednjoj dionici Francuska pravi ključnu razliku. U odlučujućim trenucima bh. košarkašice nisu mogle da pogode apsolutno ništa, pa su protivnice maksimalno koristile svaku grešku naše selekcije.

Na kraju su slavile prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu, dok je našoj selekciju ovo drugi poraz. Nedovoljna je našoj reprezentaciji bila fantastična Melisa Brčaninović, koja je meč završila sa 37 poena. Falio je učinak ostalih košarkašica, a jedina dvocifrena je još bila Nedžla Kovačević ubacila 11 poena. Kod Francuske Bankole je ubacila 18 poena, a Djaldi-Tabdi je dodala 16 poena uz 12 skokova. Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno