Košarka

Košarkaši zeničkog Čelika odustali su od takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukovodstvo zeničkog tima saopštilo je danas da se klub neće takmičiti u društvu najboljih bh. timova zbog nedefinisanog sistema takmičenja koji onemogućava ekipi da složi finansijsku konstrukciju.

OKK Čelik izdao je saopštenje u kojem se kaže:

“Detaljno analizirajući aktuelnu ekonomsku situaciju u Zenici, vrlo bitnu za ispunjenje planiranog budžeta za nadolazeću sezonu, kao i trenutnu epidemiolosku situaciju u Zeničko-dobojskom kantonu, Upravni odbor OKK “Čelik” je donio odluku da povuče svoju saglasnost za takmičenje u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkaše.

Na donošenje ove odluke je uticao i trenutno nedefinisan sistem takmičenja u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, što dodatno otežava planiranje aktivnosti i finansiranje kluba.
Naš sportski kolektiv u prošloj sezoni je uspio izboriti učešće u Ligi 6 za prvaka Bosne i Hercegovine, te je regularni dio sezone završio u vrhu tabele sa omjerom od 15 pobjeda i 9 poraza.

Dokazali smo da se kontinuiranim i upornim radom, uz relativno skroman budžet i sa ogromnom željom i entuzijazmom, mogu postići zapaženi rezultati.

Nažalost, interes šire društvene zajednice za finansiranje troškova takmičenja u ovome rangu je izostao, te puko igranje, pred praznim tribinama, u narednom periodu, gubi svaki smisao”.

Prošla košarkaška sezone završila je brojnim skandalima. Nova nije ni počela, a još uvijek se ne zna kako će izgledati takmičenja u elitnom razredu bh. košarke.

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine očigledno ne zna baš najbolje da se nosi sa svim problemima, navodi sportsport.ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno