Košarka

Josip Pandža: Igrači i ja smo na cesti, a Čelik tamo gdje ne pripada

Ponosan sam na sve urađeno u dosadašnjem periodu u Čeliku. Od solidnog drugoligaša za 16 mjeseci suradnje postali smo važan dio najjače košarkaške lige BiH, plasiravši se u Ligu za prvaka BiH, navodi u svojoj reakciji nakon odluke uprave OKK Čelik trener našeg kluba i šampionski selektor Zmajeva Josip Pandža. Podsjećamo, uprava ovog kluba donijela je odluku o istupanju iz Premier lige iz finansijskih razloga, o čemu je ZENICABLOG PISAO RANIJE NA OVOM LINKU.
-U odnosu na skroman budžet prošle godine, ove godine smo napravili restrikcije na budžet za plate igrača od 30 posto. Ukinuli smo hranu za igrače. Veći dio igrača od prošle godine nismo mogli zadržati zbog nedostatka financijskih sredstava. Na put idemo autima ili kombijima koje voze igrači i treneri. Sve radimo domaćinski, da uštedimo na svakom koraku kako bi Klub opstao. Na kašnjenja financijska igrači ne prave nikakav pritisak jer znaju da predsjednik Goran Bulajić, te sekretarica Merima Beba rade vrhunski posao da bi Zenica imala košarku u vrhu BiH.
Ponosan sam na svoje suradnike Bojana Stevanovića i fizioterapeuta Jasmina Sivru koji sjajno obavljaju posao u teškim financijskim vremenima za košarku, a posebno sam ponosan na igrače koji imaju toleranciju i razumijevanje na financijsku situaciju Kluba, dok na terenu izgledaju savršeno, i u ponašanju, i u igri. Vrhunski su profesionalci.
Nadam se da će naredni dani donijeti promjenu odluke, pomoć dobrih ljudi ovom zdravom kolektivu te financijsku konsolidaciju Kluba. U svakom drugom slučaju moji igrači i ja smo na cesti, a Čelik tamo gdje nikako ne pripada. U dugovima i najnižem mogućem košarkaškom rangu, završava Pandža.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: