Košarka

Košarkaši i košarkašice Kengura startaju sa državnom Ligom mladih KSBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši i košarkašice Kengura startaju sa državnom Ligom mladih KSBiH – Ovog vikenda zvanično počinje Liga mladih KSBIH. Kao što smo ranije najavili u ovoj Ligi mladih učešće uzimaju i dvije selekcije košarkaškog kluba Kengur Zenica. Naime radi se o kadetima i kadetkinjama koji će braniti boje svog kluba u uzrastu do 16 godina (U-16).

Samim plasmanom i rezultatima u proteklom periodu koji su ostvarili mladi košarkaši i košarkašice ovog kluba nastavio se kontinuitet odličnog pedagoškog i stručnog rada u ovom klubu koji je osvajao državna prvenstva u svim omladinskim kategorijama (pioniri, kadeti i juniori) što ih svrstava u sami vrh omladinske košarke u BiH.

Velike zasluge za same rezultate kao i pedagoški rad pripadaju trenerima Enveru Jahiću, Jasminu Efendiću i Harisu Musliću koji rade sa mladim košarkašima i košarkašicama.

Svi ovi rezultati u proteklom periodu nisu prošli nezapaženo te je klub dobio nagradu na manifestaciji u izboru sportiste godine općine Zenica za 2016 u konkurenciji “razvoja sporta i rada sa mladim kategorijama”. Također mladi i perspektivni igrač Harun Huseinspahić je dobio dva velika priznanja na nivou opštine i kantona kao “sportska nada”, a trener Jasmin Efendić je bio među najboljim trenerima u opštini i kantonu.

Sve ovo treba da bude jedan veliki podstrek i motiv za buduće aktivnosti i rad mladih košarkaša i košarkašica koji će sigurno imati šta pokazati u ovoj ligi iako važe za jedne od najmlađih ekipa u svojim konkurencijama jer ih sačinjavaju igrači i igračice koji su godinu dana mlađih od konkurencije.

Kadeti Kengura već u prvom kolu gostuju favoriziranoj ekipi OKK Spars u Sarajevu, dok će košarkašice Kengura gostovati ekipi Posušja.

Podsjećamo da su u prošlogišnjoj državnoj ligi pioniri Kengura postali prvaci države, a pionirke Kengura su osvojile odlično treće mjesto.

(SPORTportal)


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno