Košarka

Košarkaši BiH se revanširali Grcima za poraz u Mejdanu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket nakon što je sa 84:69 u Rigi savladala Grčku i tako joj se revanširala za poraz u Mejdanu iz februara prošle godine.

U prvoj četvrtini bh. košarkaši, iako oslabljeni, prikazali su jako dobru igru. Greški u igri naše selekcije skoro da i nije bilo što se na kraju odrazilo na rezultat, pa su prvih deset minuta izabranici Vedrana Bosnića sa 26:18 riješili u svoju korist.

I u drugoj dionici susreta bh. košarkaši su bili bolji tim na parketu dvorane u Rigi, a Grčka je tek jednom uspjela prići na tri poena zaostatka. Ipak, s dvije vezane trice Lazića, koje je to tada mučio šut i odlično istrčanom kontrom i zakucavanjem Sulejmanovića Zmajevi su se brzo vratili na “plus 12”. Upravo s tom razlikom naša selekcija je otišla na poluvrijeme, a rezultat poslije 20 minuta igre glasio je 49:37.

U trećoj četvrtini BiH je nastavila igrati konstantno, bez većih oscilacija, a kao plod takve igre prednost naše selekcije je rasla pa smo nepune tri minute prije kraja ove dionice imali velika 23 poena prednosti (63:40).

Ipak, Grci su u nastavku popravili svoju igru, koja se nekako poklopila sa isključenjem njihovog selektora. U samom finišu trećeg perioda grčki košarkaši su napravili seriju 9:0 i skoro prepolovili prednost naše se selekcije, koja je u posljednjih deset minuta ušla sa 13 poena viška (64:51).

Već na startu odlučujuće četvrtine BiH je brzo stigla do prednosti od 19 poena, i to zahvaljujući Sulejmanoviću i Gegiću.

BiH je do kraja držala konce utakmice u svojim rukama i na kraju zasluženo slavila sa 84:69 za prvo mjesto u grupi.

Prvo ime naše selekcije ali i kompletne utakmice bio je Emir Sulejmanović sa 23 poena, koji je uz to upisao 13 skokova. Odličan je bio i Kenan Kamenjaš bio je postigao 16 koševa.

Najefikasniji u sastavu Grčke bio je Vassilis Kavvadas sa 16 poena.

Posljednju utakmicu kvalifikacija za EP košarkaška reprezentacija BiH igra za dva dana protiv Bugarske.

Izvor: Faktor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno