Biznis

Koridor Vc – Više od 9,2 miliona eura granta EU za tunel Zenica-Donja Gračanica

Vijeće ministara BIH
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je Prijedlog ugovora o grantu (Koridor Vc 2, poddionica: Tunel Zenica – Donja Gračanica) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se odnosi na investicioni grant iz programa Evropski zajednički fond za zapadni Balkan, vrijedan 9.222.000 eura.
Bespovratna finansijska pomoć koju je odobrila Evropska unija Bosni i Hercegovini za JP Autoceste Federacije BiH kao projektnoj kompaniji bit će usmjerena na dio Projekta izgradnje autoputa po međunarodnim standardima dužine 3,9 km između Donje Gračanice i tunela Zenica, uključujući Sjevernu petlju sa mostom preko rijeke Bosne i putem za povezivanje sa magistralnim putem.
Prijedlog ugovora sa Osnovama za zaključivanje bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem