Info

Koridor Vc: Traže se kompanije za izgradnju poddionice Vranduk–Ponirak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koridor Vc: Traže se kompanije za izgradnju poddionice Vranduk–Ponirak – Autoceste FBiH su raspisale međunarodni poziv za izražavanje interesa za za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Vranduk – Ponirak te poziv za iskaz interesa za usluge nadzora nad ovom poddionicom.

U pozivu se navodi da je BiH potpisala ugovor o zajmu sa OFID – OPEC fondom za međunarodni razvoj za financiranje dionica autoputa na koridoru Vc.

FBiH namjerava iskoristiti dio od kredita od ovog zajma za troškove građevinskih radova i savjetodavnih usluga koji za poddionicu autoceste od Vranduka do Ponirka.

Na poddionici Vranduk – Ponirak dugoj bit će izgrađeno dva mosta (1 = 385 m; 1 = 360 m), tri vijadukta (1 = 81 m; 1 = 90 in; 1 = 112 m), jedan tunel (lijeva cijev 1-390 m i desna cijev 1 = 275 m).

Ukupna duljina dionice je 5,3 km, a procijenjeno vrijeme izgradnje je 24 mjeseca.

Ruta autoceste Vranduk – Ponirak nadovezuje se na sekciju Nemila – Vranduk na sjeveru i na dionicu Ponirak – Vraca na jugu.

Rok za predaju ponuda za Poziv za pretkvalifikaciju za izgradnju poddionice je 18.09.2017. godine.

Izražavanje interesa za konzultantske usluge kompanije i konzorciji mogu podnijeti najkasnije do 11 sati 4. 9.2017. godine.

Pretkvalifikacija i natječaj za ugovore, koji se financiraju sredstvima zajma OFID-a, otvoreni su tvrtkama i konzorcijima kompanija iz bilo koje zemlje.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno