Kultura

Koncert zeničkog Preporoda u Banja Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koncert zeničkog Preporoda u Banja Luci – U utorak veče, 16. jula, zenički Preporod je koncertom “Veče sevdaha” spustio zavjesu na 16. susrete Banjalučana “Vezeni most-2019”. Koncert je održan u dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banja Luci.
Na poziv organizatora ovo je treće učešće Preporoda na ovoj manifestaciji.

Najljepše sevdalinke izvrsnim interpretacijama izveli su solisti Emma Džaferović, Emina Sinanović, Muris Šarić, Amina Bajramović, Ifeta Doglod i Jasmina Bajramović. Kao gosti koncerta pridružili su se i Banjalučani Borka Tadić i hor “Safikada”.
Sve izvođače profesionalno su pratili članovi Preporodovog Narodnog orkestra u sastavu Fuad Džaferović, Osman Najetović, Fadil Delić, Selma Tabaković, Amina Bajramović, Amir Fetić, Adnan Bešić pod vođstvom Halida Kobića.
U sklopu koncertnog programa instrumentalnom izvedbom na gitari “Makedonske rapsodije” banjalučkoj publici se predstavio i sedamnaestogodišnji Adnan Bešić što je, uz nastup desetogodišnje Jasmine Bajramović, dalo posebnost ovom koncertu.

Koncert je bio prožet prigodnim poetskim sadržajima u kazivanju voditelja programa Mirze Husetića kao i video prezentacijom grada Zenice koju je realizovao Semir Sofić.
Posjetiocima se na koncertu obratio prof. dr. Sanjin Kodrić, novi predsjednik BZK”Preporod” BIH koji je sa predsjednicom zeničkog Preporoda Amnom Sofić uručio prigodne poklone organizatorima koncerta.
Banjalučani Slavko Radusin-Caki i Ranko Bujić zaslužni su za tonsku realizaciju koncerta.
Scenarij i režiju koncerta potpisuje Faruk Kadrić.
U prepunoj koncertnoj dvorani posjetioci su gromoglasnim aplauzima nagradili sve izvođače.

Prije koncerta u prelijepom ambijentu izložbenog salona Kulturnog centra Banski dvor priređena je Izložba slika “Stara Bosna -3” koju su promovisali Amna Sofić i Faruk Kadrić, a moderator je bio Elmir Mujičić, član Organizacionog odbora manifestacije “Vezeni most”. U sklopu Izložbe posjetiocima je predstavljen i katalog likovna kolonija “Stara Bosna” u izdanju Foruma građana Zenice i BZK ”Preporod”.

Zeničani su tokom boravka u Banja Luci imali i priliku da se upoznaju sa zanimljivim znamenitostima Banja Luke.

Organizator manifestacije „Vezeni most -2019” je Međunarodni centar za izgradnju povjerenja “Vezeni most” Banja Luka, a sadržavala je književne, likovne, muzičke, sportske i druge prigodne sadržaje i trajala je od 12. do 16. jula 2019. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno