Kultura

Koncert ansambla “Cellissimo” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Projekat “Radionica za mlade violončeliste”, koji je okupio talentovane učenike i studente violončela u ansambl “Cellissimo”, završava koncertom u Zenici.

Koncert će se održati 25. februara u sklopu obilježavanja 74. godišnjice rada Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Učenici i studenti violončela iz Srednje muzičke škole “Sarajevo”, Srednje muzičke škole “Zenica”, Osnovne muzičke škole “Mladen Pozajić” i Muzičke akademije u Sarajevu će se predstaviti na ovom koncertu.

Cilj projekta “Radionica za mlade violončeliste” je da uspostavi veze među mladim talentima iz muzičkih škola i akademija širom Bosne i Hercegovine, omogućavajući im da se međusobno upoznaju, razmjenjuju iskustva i zajedno uče.

Ovaj projekat ima značajan uticaj na kulturni razvoj zemlje, te promoviše saradnju, umrežavanje i kontinuirano učenje, što je od suštinskog značaja kako na ličnom, tako i na profesionalnom nivou.

Kroz projekat, učenici i studenti su imali priliku da pripreme solo repertoar koji će izvesti na koncertima, uz podršku svojih profesorica Anele Dervišević, Dijane Pelidija i Belme Alić.

DETALJI KONCERTA
Datum: 25. februar
Vrijeme: 13:00

Lokacija: Hinterbina Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Ansambl “Cellissimo” čine:
– Ajna Bučo
– Iman Đipa
– Petra Žontar
– Naida Huseinagić
– Hanad Ekinović
– Eva Čalija
– Lara Halvadžija
– Kanita Mekić
Klavir: Maja Ačkar

Projekat “Cellissimo” podržan je od strane Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno