Kultura

„Državni lopov“ u Bihaću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu programa obilježavanja 764. rođendana grada Bihaća bit će odigrana predstava „Državni lopov“. Predstava će biti izvedena u subotu, 24. februara, sa početkom 19:30 h na sceni Kulturnog centra Bihać.

Hit komedija Studio Teatra „Državni lopov“ je jedna od najstarijih živih predstava u BiH. Naime, premijera je bila 2005. godine i evo već punih 18 godina puni dvorane širom BiH, regije ali i Evrope. Predstava je odigrana više od 400 puta a pogledalo je preko 150 000 ljudi.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj celiji, jedan sitni lopov a uz to ljubavna varalica a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu a mašta o unapređenju. KIKI, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi, naime, on je 17 puta obećao da ce se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru. Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim revizijom advokata on će biti brzo pušten na slobodu jer naravno našla se neka rupa u zakonu.

Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici. Veza između Kikija i Marka je ta da ih je prevarila ista žena i da su obojica u zatvoru zbog te iste žene koju čak i vole i o kojoj sanjaju i jedan drugome pričaju sve do trenutka kad spoznaju da govore o istoj ženi.

Naravno na kraju “državni lopov” bude pušten a KIKI ostaje u zatvoru, kako i sam kaže: još dvije godine ljetovanja o državnom trošku.

Predstava je do sada igrala u brojnim gradovima u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Njemačkoj, Luksemburgu, Švedskoj i Švicarskoj. U predstavi igraju tri glumca: Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno