Zabava

KONCERT: 2CELLOS najavljuju spektakl u Zetri!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KONCERT: 2CELLOS najavljuju spektakl u Zetri! – Nevjerovatni, mladi i već uveliko slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić & Stjepan Hauser, svijetu poznatiji kao 2CELLOS će nakon više od 40 zemalja svijeta i preko 1000 održanih koncerata 10. marta 2018. godine prirediti koncertni spektakl u dvorani Zetra u Sarajevu!

Sjećate se sve je počelo prije pet godina kada su momci odsvirali taj famozni “Smooth Criminal” Michaela Jacksona i snimili spot ,a nakon što su na YouTube kanalu brzinom svjetlosti izbrojali pet miliona pregleda, iste godine potpisali su ugovor sa Sony Masterworks, a zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album.

Sve je izgledalo poput sna, jer je iza njih pet nevjerovatno upješnih godina koje su ih oblikovale u nevjerovatne muzičare, svjetske putnike, zvijezde koje svojim čelima spajaju svijet i oduševljavaju gdje god da se pojave.

U Sarajevo se 10.marta 2018. vraćaju sa novim materijalom, albumom “Score”, koji je snimljen u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom. Ovoga puta momci nam donese i neke nove stilove a za sarajevsku publiku će svirati planetarne melodije napisane za klasike i savremene filmove ali i televiziju.

Svježi i drugačiji, a ipak svoji i prepoznatljivi hitovi poput “My Heart Will Go On” iz filma “Titanic”, “For the Love of a Princess” iz filma “Hrabro srce”, “Moon River” iz “Doručka kod Tiffanyja”, itd, odlikuju ovaj fenomenalan album.Pet godina iz snova je iza njih, ali njihova karijera i dalje kontinuirano raste.

Iza Luke i Stjepana je više od 10 miliona posjetilaca iz cijelog svijeta. Publika koja ih je pratila u više od 40 zemalja, tako su momci proveli više od 1000 dana na turneji i taj fenomenali put se novim albumom “SCORE” nastavlja.

Važna informacija za sve one koji žele da osjete čari i moći svjetske produkcije i muzike, ulaznice su u prodaji po cijeni od 25 do 60 KM i to u sistemu kupikartu.ba, na platou Skenderija i blagajni BKC-a .



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno