Nogomet

Konačno da se nečemu i obradujemo: Bh. kadetkinje tri od tri, danas brojale do pet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri od tri. Učinak je to U-17 ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EURO.

Ženska U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine u trećem kolu turnira grupe B4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ostvarila je i treću pobjedu.

Protivnik izabranicama Ilije Lucića danas u Almatyu bila je selekcija Estonije, a naše kadetkinje su slavile sa ubjedljivih 5:0.

Una Rankić je pogađala u 30. i 87. minuti, a po gol su dodale Kekić, Mirković i Erkić.

U drugom susretu grupe Kazahstan je sa 7:0 pobijedio Armeniju.

Prvo mjesto u grupi i plasman u Ligu A ostvarila je selekcija Bosne i Hercegovine sa maksimalnih devet bodova. Estonija je na drugom mjestu osvojila šest, treći je Kazahstan s tri, dok je Armenija turnir završila bez bodova.

Svakako je ovo razlog za malo sreće navijačima bh. reprezentativnih selekcija nakon jako teških dana koje su nam priredile muške selekcije.

Redom su se od Evropskog prvenstva oprostile kadetska, juniorska, U-21 i A reprezentacija naše zemlje.

Krah A selekcije protiv Ukrajine i dalje boli, U-21 selekcija je s 3:0 počišćena u Sloveniji, U-19 tim je nakon poraza od Izraela i remija s Norveškom ostao bez šansi za plasman na EURO, dok je kadetska selekcija tek priča za sebe.

Kvalifikacije za EURO, grupa B4, 3. kolo (U-17, žene):

Bosna i Hercegovina – Estonija 5:0

Bosna i Hercegovina: Aleksandra Panić (81. Nadija Golubović), Anđelina Laketić (73. Hana Dedović), Dragana Marinković, Marija Mihaela Maslać, Bogdana Milićević (81. Lucija Landeka), Nađa Cerić (81. Uma Hadžihajdarević), Una Rankić, Natalija Mirković, Ana Jurić, Irina Erkić (73. Petra Kurešević), Melisa Sayra Kekić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno