Nogomet

Konačna odluka: Odjel za licenciranje klubova potvrdio, Borac ispao, a Čelik ostao u Premijer ligi BiH

Konačna odluka: Odjel za licenciranje klubova potvrdio, Borac ispao, a Čelik ostao u Premijer ligi BiH – U prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH koja je započeta u četvrtak, 24.05.2018.godine. Na sjednici se odlučivalo o žalbama NK”GOŠK”-Gabela, FK”Borac”-Banja Luka,

FK ”Sloboda”Tuzla i NK”Čelik”-Zenica na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2018/19.

Drugostepena komisija je jednoglasno donijela Odluke:

  1. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca FK ”Sloboda”- Tuzla za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.
  2. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca NK ”GOŠK”- Gabela za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019;
  3. Usvaja se žalba i Odluka Prvostepene komisije se stavlja van snage, te se izdaje licenca NK ”Čelik”- Zenica za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.
  4. Odbija se žalba i u cjelosti se potvrđuje Odluka Prvostepene komisije, te se odbija izdavanje licence FK ”Borac”- Banja Luka za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/2019.

FK”Borac”- Banja Luka nije dokazao da nema neizmirenih obaveza iz osnova aktivnosti transfera (član 89.(F.03a), Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH) prema FK”Džaja”-Banja Luka, kao i prema uposleniku Željku Vranješu (član 94 (F.04a) istog Pravilnika, te je stoga žalba ovog Kluba odbijena, a Odluka Prvostepene komisije za licenciranje u cjelosti potvrđena.

Ove odluke su konačne.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem