Nogomet

Četvrtfinale seniorskog Kupa ZDK – Moševac eliminisao zeničkog Rudara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četvrtfinale seniorskog Kupa ZDK – Moševac eliminisao zeničkog Rudara – Danas 30.05.2018.godine odigrane su četvrtfinalne utakmice seniorskog Kupa ZDK, evo parova i rezultata:

Maglaj: Moševac – Rudar Zenica (3:3) Penali 4:3

Tešanjka: Pobjeda – Natron 3:2

Olovo: Stupčanica – Žepče (0:0) Penali 4:5

U prva dva para sastali su se drugoligaši FBiH, grupa Centar, a treći par je činio Kantonalni ligaš Stupčanica iz Olova i drugoligaš Žepče, koji se nakon boljeg izvođenja penala (4:5) plasirao u polufinale Kupa ZDK.

Tešanjska Pobjeda, nakon preokreta, bila bolja od maglajskog Natrona (3:2).

Najviše uzbuđenja viđeno je u Maglaju na utakmici Moševac i Rudar iz Zenice. Nakon 90 minuta igre završeno je neriješenim rezultatom 3:3, iako su Zeničani preokrenuli rezultat od 1:0 na 1:3. Ipak, domaći su uspjeli da izjednaće na 3:3. Poveli su domaći sa 1:0 u 42′ preko Adila Kovačića. Gosti izjednačuju rezultat na 1:1 u 50′ preko Besima Kolića, a onda isti igrač postiže i svoj drugi gol u 60′ za potpuni preokret od 1:2. Kapiten Zeničana Ahmed Aletić povećava na 1:3 u 63′. Domaći uspjevaju da smanje na 2:3 u 68′ preko Adila Kovačića, a u 81′ i da izjednače rezultat na 3:3 preko Demira Safića.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojem su uspješniji bili nogometaši Moševca i sa 4:3 eliminisali Rudar iz daljeg takmičenja u Kupu ZDK.

Utakmica između Moševca i Rudara odigrana je na gradskom stadionu u Maglaju pred oko 150 gledalaca.

Ekipa Rudara nastupila je u sljedećem sastavu:

Semin Durmić, Abdu-Selam Lužić, Mirza Serdarević, Harun Vardo, Ahmed Aletić (cap), Aldin Kubat, Ermin Spahić (od 46′ Enes Šeper), Besim Kolić, Mahir Jusić, Imran Sarajlić, Ajdin Hrustić (od 46′ Harun Tabaković –od 83′ Ermin Gluhić).

Još na klupi: golman Ganibegović Mustafa. (Glavni trener Armin Bujak, predstavnik kluba Ševko Adilović).

E.Imamović

Foto NK Moševac



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno