Rekreacija

Kompletirano III kolo džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompletirano III kolo džematske lige- Borba za pozicije koje vode u ligu za prvaka se zahuktava a prvo ovosezonsko kolo na terenu sa vještačkom travom Turski park nam je ponudilo neke susrete koje ćemo pamtiti.

Subota, 16.4.2016. dan nakon obilježavanja datuma na koji je osnovana Armija RBiH, armija ovaj put futsal znalaca je izašla na teren Turskog parka u Zenici i uz skoro ljetne temperature nastavila put ka plasmanu u drugi dio takmičenja – ligu za prvaka. Ovo kolo je, međutim, imalo mnogo tužnija sjećanja u čast sjećanja na masakr u Ahmićima koji se desio 16.Aprila 1993. kao i na tragičnu smrt jednog od igrača Omladinske malonogometne džematske lige Muje Tursanovića koja se desila prije godinu dana. Svaka utakmica je prije početka bila obilježena učenjem fatihe, minutom šutnje ili bilo kojim drugim načinom prisjećanja na ova dva tužna događaja.

Varošište – Gornja Gračanica 3:0 // Grupa A

Sportski dio nam je donio osam susreta šesnaest ekipa koje se takmiče u četiri grupe. Prvi susret dana su odigrali Varošište i Gornja Gračanica. Nakon poraza od ekipe Pojske, Gornja Gračanica je trebala puni plijen iz utakmice protiv dobro uigrane ekipe Varošište. Međutim Varošište se nije dalo iznenaditi te su sa tri gola poslali glasnu poruku da su ekipa na koju treba ozbiljno računati u eventualnoj završnici. Strijelac dva gola je ponovno bio Elvis Imamović koji je i postigao najviše golova za Varošište.

Tišina – Ensar 2:2 // Grupa C

Sljedeći susret, izglasan kao derbi kola, između ekipa Tišina i Ensar na prvi pogled nije izgledao kao susret gdje će Ensar moći da nadigra favorizovanu ekipu Tišina. Međutim desilo se upravo suprotno, mladost, znanje, snaga, želja i motiv igrača iz ekipe Ensar natjerala je momke iz Tišine da ubace u brzinu više da bi ugrabili bodove. Gledaoci su bili počašćeni izuzetno kvalitetnom utakmicom a konačan rezultat od 2:2 pokazuje veliku borbu na terenu ako se uzme da susret traje 25 minuta. Strijelci za ekipu Ensar su bili Vernes Luković i Enes Čolić dok je za ekipu Tišina pogodio Mubin Salkica i Omer Hamzić.

Nova Zenica – Poljice 3:0 // Grupa A

Naredni susret između ekipa Nova Zenica i Poljice je zabilježen službenim rezultatom 3:0 u korist ekipe Nova Zenica. Sa ova tri boda Nova Zenica ostaje u igri za plasman u ligu za prvaka.

Pridražići – Koprivna 8:0 // Grupa B

Četvrti susret dana su igrali ekipe Pridražići i Koprivna. Obje ekipe su u utakmicu ušle sa namjerom da kući odnesu sva tri boda ali su domaćini u tome i uspjeli. Visoki rezultat od 8-0 za ekipu Pridražići je dovoljan da se učvrste na vrhu grupe B. Strijelci za Pridražiće su bili Mirza Mujezinović i Samid Jašarević sa po jednim postignutim golom, zatim Nermin Šišić sa dva, a Halid Čelenka je postigao čak četiri gola u ovoj visokoj pobjedi.

Lokvine 2 – Mošćanica 3:0 // Grupa C

Susret ekipa Lokvine 2 i Mošćanica je zabilježen službenim rezultatom 3:0 u korist ekipe Lokvine 2. Sa ova tri boda i neriješenim rezultatom ekipe Tišina, na čelo grupe C izbija novajlija u ligi ekipa Lokvine 2.

Obrenovci – Janjići 3:0 // Grupa D

I naredni susret koji se odigravao u okviru grupe D između ekipa Obrenovci i Janjići je zabilježen službenim rezultatom 3:0 za ekipu Obrenovci. Nakon neriješenog rezultata protiv ekipe Imami u prvom kolu, Obrenovci traže pobjedu da bi se uključili u borbu za plasman u ligu za prvaka, dok je ovim porazom ekipa Janjići i teoretski izgubila šansu za plasman u ligu za prvaka.

Lokvine – Gornja Gračanica 3:7 // Grupa B

Za razliku od Gornje, Donja Gračanica je u prvom susretu zabilježila pobjedu a u susretu III kola protiv ekipe Lokvine imali su ne tako lak zadatak da dokažu ipak ulogu favorita u grupi B. Lokvine su jako dobrom igrom u većem dijelu susreta parirali ekipi Donja Gračanica sve do samoga kraja kada su ipak poklekli pritisku i primili nekoliko golova koji su rezultatski “odljepili” ekipu Donja Gračanica i time osigurali pobjedu i tri boda. Konačan rezultat je glasio 3:7 a strijelci za Lokvine su bili Haris Burić sa jednim i Salmir Muračević sa dva postignuta gola dok su za ekipu Donja Gračanica stgrijelci bili Ersan Bešić i Alen Skender sa po jednim postignutim golom, zatim Muamer Dizdar sa postignuta dva gola i Ajdin Topoljak sa tri postignuta gola.

Imami – Putovići 6:4 // Grupa C

Posljednji susret III kola se igrao između ekipa Imami i Putovići. Borba na terenu do samoga kraja se mogla vidjeti i po konačnom rezultatu koji je glasio 6:4 za ekipu Imami. Strijelci za ekipu Imami su bili Mirzad Kozlić sa jednim postignutim golom, Ahmed Hrustić sa dva i Nermin Pašalić sa tri postignuta gola, strijelci za ekipu Putovići su bili Amel Karić i Seldin Zatagić sa po jednim postignutim golom, i Fikret Avdispahić sa dva postignuta gola.

Kompletne rezultate i tabele možete pogledati na našoj web stranici www.dzematskaliga.com zatim na facebook stranici www.facebook.com/dzliga, zanimljivosti i rezultate uživo tokom odigravanja susreta možete pratiti na našem twitter profilu @dzematskaliga.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno