Nogomet

Kompletirano 6. kolo Druge lige FBiH, grupa Centar, novajlija u ligi, Nemila, druga na tabeli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 23./24.septembra 2023.godine, odigrane su sve utakmice 6. kola u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, grupa Centar, u kojoj nastupa i devet klubova iz Zeničko-dobojskog kantona, među kojima je i NK Nemila iz istoimenog mjesta.

Domaće ekipe zabilježile su četiri pobjede, gostujuće dvije, a dvije utakmice završene su neriješeno.

Evo rezultata 6.kola:

Subota, 23.9.2023.

Nemila: NK Nemila – FK Unis 4:1
Ilidža: FK Moščanica – NK „Žepče 1919“ 4:1
Hrasnica: FK Famos – FK Borac (J) 4:1
Breza: FK Rudar – NK Bosna 1:2

Nedjelja, 24.9.2023.

Zavidovići: NK Krivaja – NK Ilijaš 2:1
Sarajevo: FK Baton – FK Igman 2:2
Maglaj: NK Moševac – NK Natron 0:0
Ustikolina: NK Kolina – NK Usora 2:4

Nakon 6.kola prvi na tabeli je Baton sa 14 bodova, druga je Nemila sa 13, treća Krivaja, takođe, sa 13, četvrti Famos sa 12, peti Natron sa 12 i t.d. Na začelju je Igman sa tri bodam, te Ilijaš i Moševac po tri boda.

Novi drugoligaš NK Nemila iz istoimenog mjesta, trenera Aidina Mahmutovića, ostvario je ubjedljivu pobjedu od 4:1 nad ekipom FK Unis iz Vogošće (četvrta pobjeda u prvenstvu).

Utakmica je odigrana na gradskom stadionu u Nemili po kišovitom i veoma teškom vremenu za igru, pred oko 100-tinjak najupornijih gledalaca.

Strijelci za Nemilu bili su Amir Mašić u 36′, Alem Kadić u 46′, Enis Ismić u 50′ i Nudžeim Imamović u 56′, dok je jedini gol za goste postigao Anadin Kozić u 86′.

Nemila je potvrdila odličnu formu i rezultate iz pripremnuh utakmica i nalazi se na drugom mjestu tabele sa najviše postignutih golova (15), kao i ekipa Famosa.

Naime, u šest pripremnih utakmica NK Nemila je zabilježila pet pobjeda i jedan remi. Impozantna je i gol razlika u ovim pripremnim utakmicama Nemile od 23 postignuta i četiri primljena gola.

E.Imamović
Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno