Nogomet

Kompletirano 19. kolo u Centru: Natron se pobjedom protiv Nemile vratio na drugo mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Današnjim mečevima kompletirano je 19. kolo Druge lige FBiH – grupa Centar. Ovog poslijepodneva su odigrane četiri utakmice, koliko je na programu bilo i jučer.

Nogometaši Krivaje jučer su pobijedili Mošćanicu u Sarajevu rezultatom 1:4. Dva pogotka Mirsada Šijerkića, te po jedan Maida Lišića i Nedima Čamdžića su bili dovoljni zavidovićkoj ekipi za uvjerljivi pobjedu, dok je jedini gol za domaće postigao Kemal Čaušević.

Na stadionu Šibovi u Jelahu Borac je s dva pogotka Haruna Jupića pobijedio Baton rezultatom 2:1, dok je strijelac za goste iz Sarajeva je bio Amar Pintol.

Lider na tabeli Famos se u Visokom morao zadovoljiti bodom protiv Bosne, a rezultat je bio 2:2. Salih Viteškić i Emir Mulaosmanović su u dva navrata gostima iz Hrasnice donosili prednost, ali su Tarik Zukić te u nadoknadi vremena Emin Seferović pogađali za izjednačenje i u konačnici za bod domaćina.

U Vogošći je Unis ostvario minimalni trijumf protiv Igmana, a gol odluke je postigao Irhad Nezić.

Nogometaši Natrona danas su se pobjedom protiv Nemile rezultatom 3:1 vratili se na drugo mjesto. Strijelci za pobjedu Maglajlija su bili Ismet Gajdić, El-Harun Hrnjić i Davy Landry Djomgang, a jedini gol za goste je postigao Anel Dedić.

Istim rezultatom nogometaši Žepča 1919 su nadigrali Kolinu. Strijelci za domaće su bili Franjo Adžić, Ivan Martinović i Anton Tadić, a pogodak za gostujuću momčad je postigao Ilhan Bičević.

Do uvjerljive pobjede protiv Rudara je stigla Usora, a domaći su slavili rezultatom 4:0. Po dva pogotka su postigli Eldar Kaknješević i Anid Travančić.

Moševac se iz Ilijaša vraća s punim plijenom, a za minimalnu pobjedu ekipe iz Maglaja je pogodio Samir Skomorac.

Rezultati 19. kola

FK Borac – FK Baton 2:1
NK Bosna – FK Famos 2:2
FK Unis – FK Igman 1:0
FK Mošćanica – NK Krivaja 1:4
NK Usora – FK Rudar 4:0
NK Natron – NK Nemila 3:1
NK Žepče 1919 – NK Kolina 3:1
NK Ilijaš – NK Moševac 0:1

Izvor: Z portal.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno