Nogomet

Domaća pobjeda juniora, a poraz kadeta NK Čelik protiv Romarija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Domaća pobjeda juniora, a poraz kadeta NK Čelik protiv Romarija- Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti;

Danas, 07.4.2024.godine, u Zenici su odigrane dvije utakmice iz 20.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2023/2024, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Sastali su se, u derbijima, juniorske i kadetske selekcije NK Čelik i NK Romari iz Viteza.

Utakmice su odigrane na „B“ terenu Kamberovića polja, sa plastičnom podlogom, po sunčanom vremenu, +28*C, pred oko 150 gledalaca. Sa utakmice juniora donosimo i foto galeriju.

Juniori Čelika zabilježili su pobjedu, dvadesetu u prvenstvu, bez poraza, dok su kadeti Čelika poraženi od svojih vršnjaka iz ekipe Romari.

REZULTATI I STRIJELCI:

JUNIORI – (NK Čelik, glavni trener Oliver Vujica, predstavnik kluba Ivo Jelović);

ZENICA: NK ČELIK – NK ROMARI 3:1 (0:0)

Strijelci za juniore Čelika bili su: Nedim Smajlović u 74′, Benjamin Ahmetspahić u 80′ i Ajden Kubat u 90’+1′, dok je jedini gol za Romari postigao Marko Krišto u 68′.

Nakon nepotpunog 20. kola juniori Čelika su prvi na tabeli sa svih 20 pobjeda, 60 bodova, gol razlika 113:5, drugi je Romari sa 50 bodova i t.d.

KADETI – (NK Čelik, glavni trener Nizah Hukić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

ZENICA: NK ČELIK – NK ROMARI  0:3 (0:2)

Strijelci za kadete Romarija: Josip Baškarad (2x) u 8′ i 54′, te Tarik Aganović u 37′;

Nakon nepotpunog 20.kola kadeti Čelika su na prvom mjestu sa 51 bod, 17 pobjeda i 3 poraza, drugi je TOŠK sa 46, treći Romari sa 45 bodova i t.d.

U narednom 21.kolu omladinci Čelika gostuju ekipi NK Kiseljak, dok su omladinci Fortune, kadeti i juniori,  domaćini ekipi NK Travnik.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno