Rukomet

Kompletiran spisak učesnika turnira ”Zaim Kobilica”

Danas je učešće na tradicionalnom međunarodnom rukometnom turniru ”Zaim Kobilica” u Zenici potvrdila ekipa RK Umaga iz Umaga, Hrvatska. RK Umag je jedna od vodećih ekipa u hrvatskom rukometu, odnosno u Premijer ligi i učesnik je Lige za prvaka države.

”Danas me telefonom pozvao moj prijatelj, Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i obavijestio da će ekipa RK Umaga učestvovati na četvrtom tradicionalnom međunarodnom rukometnom turniru ”Zaim Kobilica”, rekao nam je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.
Spisak učesnika turnira

Tako je kompletiran spisak učesnika ovog turnira, a to su: bh. premijerligaši RK Vogošća i RK Iskra Bugojno, te RK Umag iz Hrvatske, kao i domaćin-organizator turnira RK Čelik.

Turnir se odigrava od 30. augusta do 1. septembra u Gradskoj areni Zenica.

Interesantno je istaći da je Zeničanin, sjajni rukometaš Zaim Kobilica, nastupao za domaći Čelik i Iskru iz Bugojna, te za italijansku ekipu HC Parto, a jedan je od rijetkih svjetskih asova koji je igrao za dvije državne reprezentacije: BiH i Italiju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem