Rukomet

Bizaran propust: EHF izrekao kaznu Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine

Evropska rukometna federacija (EHF) izrekla je kaznu Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine zbog propusta u kvalifikacijama za Evropsko rukometno prvenstvo 2020. godine.

EHF je objavio da je izrekao kaznu za tri saveza, a navedeno je da su disciplinski predmeti nastali zbog propusta na utakmicama petog i šestog kola kvalifikacija za Evropsko rukometno prvenstvo 2020. godine. BiH je u petom kolu igrala protiv Bjelorusije na domaćem terenu.

Rukometni savez BiH mora platiti kaznu u iznosu od 500 eura zbog toga što nisu bile nalijepljene reklame EHF-ovih sponzora na podlozi za igru.

Osim našeg Saveza, kažnjen je i hrvatski sa 1000 eura i slovački sa 500. Krovna kuća bh. rukometa imala je rok sedam dana za žalbu. S obzirom da je EHF ovu odluku donio prije sedam dana, rok za žalbe ističe danas, a nije poznato da li je Rukometni savez BiH uputio žalbu.

scsport

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem