Biznis

Kompanija Prevent Visoko učestvuje u projektu „Kupi markicu ne plaćaj participaciju“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompanija Prevent Visoko učestvuje u projektu „Kupi markicu ne plaćaj participaciju“ – Predstavnici kompanije Prevent Visoko posjetili su Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona kako bi se iz prve ruke upoznali sa prednostima i načinom korištenja markica zdravstvenog osiguranja, te dogovorili kupovinu istih za uposlenike ove kompanije.

Direktorica Subašić pojasnila je prednosti markice, a najveći benefit osjetilo bi radno aktivno stanovništvo iz razloga što ta kategorija nije oslobođena plaćanja participacije.

– U praksi to znači da radno sposobno stanovništvo plaća prvi pregled kod ljekara primarne zdravstvene zaštite 2 KM, prvi pregled u konsultativno-specijalističkoj zdravstvenoj zaštiti plaća se 4 KM, laboratorijski nalazi se kreću u rasponu od 2 KM do 15 KM, hormomi štitne žlijezde, UZV 10 KM-15 KM po organu, CT dijagnostika od 50 KM-100KM, magnetna rezonanca 100 KM, BO dan u bolnici 5KM itd, mamografija, razbijanje kamenca u bubregu, zatim fizijatrijske usluge, spirometrija – kazala je između ostalog direktorica Subašić.

Dodatno, penzioneri, djeca, RVI i druge kategorije koje su inače oslobođene plaćanja participacije, kupovinom markice ne bi plaćali 1 KM po receptu za lijekove sa Esencijalne liste.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno