Nogomet

Komitet za hitnost prihvatio ponudu iz Rusije: Zmajevi putuju u St. Petersburg?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je održana sjednica Komiteta za hitnost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj je, kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, prihvaćena ponuda Fudbalskog saveza Rusije za odigravanje prijateljskog meča između Rusije i našeg nacionalnog tima.

Na Dnevnom redu današnje sjednice bio je prijedlog odluke za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice između A selekcija naše zemlje i Rusije.

Susret će biti odigran u Saint Petersburgu 19.11. ove godine, a prijedlog za odigravanje ovog meča na adresu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine stigao je od Fudbalskog saveza Rusije krajem prošlog mjeseca.

Neslužbene informacije do kojih je došao SportSport.ba govore da je prijedlog od strane Komiteta za hitnost prihvaćen, tako da će prijateljski susret između Rusije i Bosne i Hercegovine biti odigran.

Poznato je kako je FS Rusije suspendovan i da su klubovi iz ove zemlje pod UEFA sankcijama zbog rata koji je Rusija izazvala napadima na Ukrajinu, pa se postavlja pitanje kako će na ovu odluku reagovati iz Evropske fudbalske Federacije, te da li Fudbalski savez BiH može snositi sankcije.

Svakako da sport treba odvojiti od politike, ali postavlja se pitanje da li je trebalo prihvatiti odigravanje meča sa reprezentacijom koja je suspendovana i čiji klubovi pa i sportisti imaju zabrane za takmičenja širom svijeta.

A, svakako je veliko pitanje i u kojem sastavu će biti naš nacionalni tim jer teško je očekivati da će evropski klubovi iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, dopustiti da njihovi igrači u ovom trenutku igratu protiv ruske reprezentacije.

Dodajmo na kraju da su pored predsjednika Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, Vice Zeljkovića, članovi Komiteta za hitnost Ivan Beus, Irfan Durić, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa, a odluka se donosi ako je podrži pet članova ali se uvijek mora tražiti konsenzus.

Podsjetimo, naša repezentacija će se uskoro okupiti u Zenici, a zatim u sklopu Lige nacija odmjeriti snage sa Crnom Gorom i Rumunijom. Crnu Goru ćemo ugostiti u Zenici, a zatim putujemo u Rumuniju.

Zmajevi su odigrali jako dobro u dosadašnjem dijelu Lige nacija i nalaze se u odličnoj poziciji da osiguraju prvo mjestu u grupi koje nam donosi baraž za Evropsko prvenstvo, te plasman u Ligu A ovog takmičenja.

Bh. selekcija već u prvom meču koji se 23. septembra igra u Zenici protiv Crne Gore može sve da riješi i osigura prvo mjestu. Zmajevima je potrebna pobjeda u ovoj utakmici koja bi nam donijela prvu poziciju, te meč protiv Rumuna ne bi bio od nekog značaja.

Utakmica protiv Rumunije igra se tri dana kasnije u Bukureštu, ali se nadamo da ona neće biti od rezultatskog značaja za Zmajeve, te da će naša selekcija osigurati prvo mjesto na utakmici protiv Crne Gore.

Selektor naše reprezentacija Ivaylo Petev u prostorijama Nogometnog saveza u Sarajevu održao press konferenciju na kojoj je objavio spisak igrača na koje će računati u narednim utakmicama.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca).

Odbrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Malmo), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Jusuf Gazibegović (Sturm), Amar Dedić (RB Salzburg), Mateo Sušić (APOEL).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Barcelona), Vladan Danilović (Nacional), Haris Duljević (Hansa), Mirloslav Stevanović (Servette), Muhamed Bešić (Ferencvaroš), Dino Hotić (Cercle Brugge).

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Luka Menalo (Dinamo).

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno