Zenica

„Komgrad Ze“ uveden u posao završne rekonstrukcije ulice Masarykova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji dijela ulice Masarykova, danas, 20.01.2022. godine izvršeno je uvođenje izvođača u posao, a nakon što su završene aktivnosti na polaganju i rekonstrukciji kompletne mreže podzemnih instalacija, uključujući i primarnu liniju oborinske odvodnje. Uvođenju su prisustvovali predstavnici odabranog izvođača radova, privrednog društva „Komgrad-Ze“ d.o.o. Zenica, nadzorni tim ispred Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada d.o.o. Zenica i predstavnik investitora radova, odnosno Grada Zenica.

Ugovorom su predviđeni završni radovi na 225 metara ulice Masarykova i to pripremni radovi, radovi na rekonstrukciji donjeg i gornjeg stroja saobraćajnice sa asfaltiranjem, završni radovi na objektima odvodnje, saobraćajna signalizacija i oprema, kao i radovi na javnoj rasvjeti.

Ukupno ugovorena investiciona vrijednost sa PDV-om iznosi 261.337,28 KM.

Shodno gore navedenom, od danas (četvrtak 20.01.2022.godine) na snazi je Izmjena režima saobraćaja u toku izvođenja radova, u periodu od 45 dana kako slijedi:

a)  Prva faza obuhvata radove koji će se izvoditi na dijelu ulice Masarykova, u dužini od 115 metara od spoja sa ulicom Safvet-bega Bašagića, pri čemu je predviđeno da se izvrši izmjena kretanja saobraćaja iz jednosmjernog u dvosmjerni (samo za stanare, službena vozila kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo i Kantonalnog tužilaštva ZDK).

b)  Druga faza obuhvata radove koji će se izvoditi na dijelu ulice Masarykova, u dužini od 110 metara od spoja sa ulicom Školska prema ulici Safvet-bega Bašagića, pri čemu je predviđeno da se omogući ulaz samo za stanare, službena vozila kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo i Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Sve izmjene će se  obilježiti adekvatnom saobraćajnom signalizacijom, a o svim promjenama javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Učesnike u saobraćaju i građane molimo za dodatno strpljenje i razumjevanje, kao i poštivanje postavljene signalizacije i maksimalno korištenje alternativnih putnih pravaca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno