Ljudi

Komemoracija povodom smrti Gorana Martinovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Komemoracija povodom smrti Gorana Martinovića – Komemorativni skup povodom smrti uglednog zeničkog arhitekte, slikara i sportskog radnika, Gorana Martinovića – Raše, u organizaciji Foruma građana Zenice, održan je danas u velikoj sali Bosankog narodnog pozorišta.

Prije tri dana, 21. marta napustilo nas je jedno prepoznatljivo lice ulica ovoga grada. Goran Martinović Rašo dao je ogroman doprinos afirmaciji Zenice, koju je, iako rođeni Sarajlija, osjećao kao svoju, – istakao je Midhat Kasap prilikom današnje komemoracije povodom smrti Gorana Martinovića Raše.

Talentovani arhitekta, Goran Martinović autor je brojnih idejnih projekata stambene izgradnje u Zenici, Vitezu i Travniku. Njegov otac, Zdravko Martinović, udario je temelje zgradi zeničkog pozorišta, a Rašo je nastavio plodnu porodičnu graditeljsku tradiciju.

Komemoracija goran Martinović Rašo (2)Slavica Hrnkaš je u ime Foruma građana Zenice podsjetila da su umjetničke sklonosti Gorana vezale za studij arhitekture i kasniju vrlo plodnu karijeru, koju je gradio u Izgradnja-investu, Studiju A4, LNP Inženjeringu i Sekretarijatu za urbanizam.

Košarkaškom klubu Zenica, današnjem Čeliku, Goran je darovao je srce, za njega igrao i trenirao mlade koraškarkaške naraštaje. O ljubavi koju je imao za svoj Klub i prijatelje, dirljivo je govorio Goran Bulajić, predsjednik Uprave Košarkaškog kluba Čelik.

– Njegova otvorenost, druželjubivost, posvećenost i ljudskost, koji su ostavili traga u svima nama, ostaće vječita vodilja u našoj brizi za mlade košarkaše, kazao je Bulajić.

Posljednji ispraćaj Gorana Martinovića Raše priređen je danas popodne pred zeničkom Sokolanom. Goran je sahranjen na Gradskom groblju u Crkvicama. (S.S. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno