Kultura

Komedija Studio Teatra „Državni lopov“ gostuje u Švicarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Komedija „Državni lopov“ ovaj vikend gostuje u Švicarskoj, tačnije u Lucernu. Predstava se igra u nedjelju, 12. marta sa početkom u 18 h. Organizator gostovanja je Udruženje Kulturica čiji je osnivač režiser Haris Dubica.

Ekipa Studio Teatra koja igra u predstavi na ovaj način će završiti svoju zimsku turneju. Naime, nakon igranja u Bugojnu, Gračanici, Cazinu, Jablanici, Vitezu, slijedi igranje u Banja Luci u četvrtak, devetog marta a nakon toga turneja se završava upravo igranjem u Lucernu.

Prije igranja predstave „Državni lopov“ publiku će „zagrijati“ Sermed Maktouf svojim stand up nastupom pod nazivom  “Kako smršati”.

Komedija DRŽAVNI LOPOV je jedna od najstarijih živih predstava u BiH. Naime, premijera je bila 2005. godine i evo već punih 18 godina puni dvorane širom BiH, regije ali i Evrope. Predstava je odigrana više od 400 puta a pogledalo je preko 150 000 ljudi.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov a uz to ljubavna varalica a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi, naime, on je 17 puta obećao da ce se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim revizijom advokata on će biti brzo pušten na slobodu jer naravno našla se neka rupa u zakonu.

Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici.

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović, Mirza Mušija.

Ne propustite ovu komediju koja će vas nasmijati do suza a odigrat će se u Centro Papa Giovanni,  Seetalstrasse 16, 6020 Emmenbrücke.   Karte je moguće kupiti putem platforme   www.eventfrog.ch kao i prije početka predstave. Nakon predstave bit će organizovano druženje sa ekipom predstave a sav prihod od konzumacije bit će usmjeren za pomoć žrtvama zemljotresa u Turskoj i Siriji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno