Kultura

Komedija „Državni lopov“ u Crnoj Gori

Komedija „Državni lopov“ u Crnoj Gori – Komedija „Državni lopov“ nastavlja svoj put po Crnoj Gori. U srijedu, 11. oktobra ekipa Studio Teatra iz Zenice ide u Tuzli, mali crnogorski grad na granici sa Albanijom. Ovo je ujedno osmo igranje ove hit komedije u Crnoj Gori. Crnogorski gradovi u kojima je do sada predstava odigrana su Nikšić, Bijelo Polje, Bar, Virpazar, Plav, Rožaje i Berane.

Predstava je jako aktuelna, dramaturgija je apsolutno prilagođena današnjem vremenu. Iako je tekst napisan prije više od 40 godina, i danas je to naša realnost. Veliki komediograf, Fadil Hadžić, napisao je tekst čiju radnju je ekipa predstave prebacila u sadašnje vrijeme.

O čemu zapravo govori tekst ove predstave:

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj celiji ,jedan sitni lopov a uz to ljubavna varalica a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu a mašta o unapređenju.

Predstava je do sada igrala u brojnim gradovima u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, Njemačkoj , Švedskoj.
Radi se o komediji koja je svoju premijeru imala prije 13 godina što je čini jednom od najstarijih živih predstava u Bosni i Hercegovini, ali i šire. U njoj igraju tri mlada glumca, Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Predstavu je pogledalo preko 60 000 ljudi.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem