Info

Koliko traje post za vrijeme ramazana u razlilčitim krajevima svijeta

Podijeli ovu vijest:
Jedan od najdužih postova trajat će u Murmansku u Rusiji, gdje će vjernici morati ispostiti čak 20 sati i 45 minuta. Oko 19 sati postit će muslimani iz islandskog grada Rejkjavika, Lulea iz Švedske i iz Fairbanksa, grada na Aljasci.

Oslo, Kopenhagen, Edinburg i Štokholm postit će oko nešto više od 18 sati, dok će samo sat manje postiti London, Berlin i Pariz.

Muslimani iz američkog grada Seattlea i ruske prijestolnice Moskve postit će 16 sati, što je slično vrijeme trajanja posta u BiH, a najviše je gradova u kojima će se postiti po 15 sati. U ove gradove spadaju Rim, Toronto, Atina, Teheran, Bejrut, Bagdad, Kairo, New York, Los Angeles i Lima.

U Majamiju će se postiti 14 sati i 25 minuta, u Dubaiju 14 sati i 39 minuta, dok je najkraće vrijeme posto u argentinskom gradu Ushiaiu. Tamo se posti samo 11 sati.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno