Info

Koliko je vegetarijanstvo zastupljeno u Evropi

Koliko je vegetarijanstvo zastupljeno u Evropi

Koliko je vegetarijanstvo zastupljeno u Evropi- Broj vegetarijanaca u svetu neprekidno raste budući da se sve veći broj ljudi opredeljuje za zdravu ishranu.

Ne samo da ishrana koja isključuje meso umanjuje emisiju ugljen-dioksida, već je istraživanje ukazalo na to da bi se tako izbeglo između 5 i 8 miliona smrti godišnje do 2050. godine.

Jakub Marian je napravio mapu kako bi predstavio koje evropske zemlje su prijateljski nastrojene prema vegetarijanstvu, a koje nisu.

On je koristio podatke sa najvećeg direktorijuma za vegetarijanske restorane u svetu i napravio statistiku na milion stanovnika.

Ovo znači da su podaci pogrešni za zemlje sa manjim brojem stanovnika, ali ukupna statistika omogućava bolje razumevanje vegetarijanstva u Evropi.

Rusija, jedna od zemalja sa najvećom populacijom, ima najnižu stopu kada se radi o naklonosti prema vegetarijanstvu i ima samo 0,8 odsto vegetarijanskih restorana na milion stanovnika, dok Ujedinjeno Kraljevstvo ima 11,3.

Island ima najvišu stopu od 24,8 restorana na milion stanovnika dok u Srbiji taj procenat iznosi 1,1.

4f2328ef2f7b5f8427eb9bb2eb8b06cc

6yka.com

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem