Nesreće

Koji su glavni uzroci saobraćajnih nesreća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koji su glavni uzroci saobraćajnih nesreća – Svakog dana svjedočimo mnogim nesrećama na putevima u BiH. Posljednja koja se desila na autoputu završila je sa smrtnim ishodom.

Neprilagođena brzina, nepažnja, ali i nepoznavanje pravila samo su neki od uzroka. Zbog toga ponekad i nije s goreg ponoviti saobraćajne propise.

U posljednje vrijeme svjedoci smo i sve češćih saobraćajnih nesrećama na autoputu. Nepažnja, neprilagođena brzina ali i nedovoljno iskustva na autoputu samo su neki od uzroka nesreća.

“Kandidat koji je većinu svog vremena na polaganju vozio do nekih 50 km na sat odjednom sjedne i vozi 100-120 koliko je njima početnicima dozvoljeno i u principu se susreće sa sasvim novom jednom situacijom , gdje se vozilo ne ponaša kako je on navikao , gdje sve brže dolazi gdje se sve brže mijenja, dovoljno je u tom trenutku ako ako nema iskustva na autoputu , malo brže trznuti volanom da vozilo u principu automacki se skoro i prevrće”, kazao je za N1 Irnes Topalović, instruktor vožnje.

Instruktor Topalović ističe kakao brzina nije jedini problem, problem je prema njegovom mišljenju i nedovoljan broj časova za obuku kao i to da instruktori koriste nekih 10 standardnih ruta za polaganje.

S druge strane ističe kako neki neće a neki nemaju uopšte vremena da kandidata izvedu na autoput. A snimsci sa nadzornih kamerapokazuju kako se pojedini vozači i zaista ne znaju ponašati na autoputu. Pa tako imamo pješake, bicikliste , vožnju u pogrešnom smjeru, polukružno okretanje.

ba.n1info.com

VIDEO PRILOG MOŽETE POGLEDATI NA LINKU: http://ba.n1info.com/a217230/Vijesti/Vijesti/N1-istrazuje-Koji-su-glavni-uzroci-saobracajnih-nesreca.html



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno