Nogomet

Koji klubovi imaju najskuplje ulaznice?

Cijene ulaznica u Evropi
Cijene ulaznica u Evropi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BBC je proveo istraživanje o tome koliko košta gledanje fudbalske utakmice u engleskoj Premier ligi, ali i ostalim rangovima takmičenja. Užitak gledanja svojih ljubimaca naskuplje plaćaju navijači Arsenala, dok najmanje novca moraju izdvojiti fanovi Stoke Cityja, javlja Anadolu Agency (AA).
Zanimljivo istraživanje je obuhvatilo čak 230 klubova uglavnom iz Engleske, i pojedine iz Evrope, a jedini koji je odbio učestvovati u studiji je Swansea City, engleski premierligaš iz Velsa.

Najjeftinija sezonska karta za domaće utakmice Arsenala košta nevjerovatnih 1.014 funti (1.373 eura), dok je za najskuplju potrebno izdvojiti 2.013 funti (2.726 eura). Poređenja radi Manchester United koji je klub u rangu “topnika” iz Londona, ako ne i bolji, luksuz gledanja svojih ljubimaca uživo navijačima naplaćuje mnogo manje. Tako sezonska karta za utakmice na “Old Trafordu” košta 532 funte (720 eura) skoro duplo jeftinije nego na “Emiratesu”. I najskuplja sezonska karta je mnogo pristupačnija nego li za navijače Arsenala. Za nju oni koji žele imati idealan ugođaj gledajući na djelu fudbalere Manchester Uniteda moraju izdvojiti 950 funti (1.286 eura).

Najjeftinije sezonske karte prodaje Stoke City. Naime, komplet ulaznica za cijelu sezonu na stadionu “Britannia” sa najlošijim mjestima košta 294 funte (398 eura), a za najbolja mjesta 609 funti (825 eura). Zanimljivo aktuelni šampion Manchester City za svoje navijače obezbijedio je dosta jeftin komplet ulaznica po cijeni od 299 funti (405 eura). Naravno, to je cijena za najlošije pozicije za gledanje na “Etihadu”, dok su najbolje pozicije dosta skuplje. Za njih navijači Cityja trebaju izdvojiti 900 funti (1.219 eura).

Iako ima najskuplje sezonske karte interesanto je da Arsenal prodaje jedne od najjeftinijih pojedinačnih karata, ali isto tako imaju i najskuplju kartu za jednu utakmicu. Tako su najjeftinije 25 funti (34 eura), a najskuplje čak 97 funti (131 euro). Cijene najjeftinijih pojedinačnih karata za utakmice Premier lige kreću se od 22 funte (Leicester City) do 97 (Arsenal).

BBC je u svoje istraživanje uključio i cijene čaja i pite, te programa za utakmicu. Čaj košta od jedne do dvije i po funte, a pita od tri do četiri funte. Isti je rapon cijena i za program za utakmicu.

Od evropskih velikana najjeftiniju sezonsku kartu prodaje Barcelona za svega 100 eura, dok je najskuplji komplet 832. Navijači Real Madrida moraju izdvojiti 225 eura za najjeftiniji komplet, a za najskuplji 1.768. Bayern Minhen za cijelu sezonu nudi ulaznicu po cijeni od 140 do 757 eura. Od evropskih klubova koji su bili uključeni u istraživanje najskuplje sezone karte prodaje PSG. Najjeftiniji komplet za “Park prinčeva” košta 424, a najskuplji 2.862 eura.

scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno