Nogomet

Foto: BiH-Belgija – poraz naših reprezentativki

BiH-Belgija detalj sa utakmice
BiH-Belgija detalj sa utakmice
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poraz od Belgije – BiH-Belgija – 3.kolo BiH – Belgija 0:5

Uokviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2017.godine, danas je na A terenu Trening centra NS/FS B iH u Zenici odigrana utakmica između ženskih seniorskih, A reprezentacija Bosne i Hercegovine i Belgije. Utakmica je završena visokom pobjedom gošći iz Belgije
Rezultat: BiH – Belgija 0:5 (0:1)
Stadion: Trening centar NS/FS BiH u Zenici; Gledalaca: oko 400; Glavni sudija: Lorraine Clark, pomočnice A1 Kylie McMullan, A2 Vikki Anne Robertson (svi Škotska) 4.sudija Merima Homarac (BiH), UEFA delegat Knarik Abelyan (Armenija).
Strijelci: 0:1 Julie Biesmans (25.’), 0:2 Julie Biesmans (65.’), 0:3 Tessa Wullaert (73.’), 0:4 Tessa Wullaert (83.’), 0:5 Audrey Demoustier (90.’+2′).
[highlight]Žuti kartoni: Marija Aleksić, Amira Spahić (BiH).[/highlight]

Sastavi ekipa:
Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Nikolina Dijaković, Amira Spahić, Marija Aleksić, Amela Fetahović (od 67′. Aida Hadžić), Eldina Ahmić, Milena Nikolić, Alisa Spahić, Zerina Piskić, Amna Lihović (od 75′. Merima Alibašić), Melisa Hasanbegović (od 81. Tatjana Stanić). (Selektor Samira Hurem);

Belgija: Justien Odeurs, Justien Odeurs, Elke Van Gorp, Cecile De Gernier, Sara Yuceil (od 79′. Audrey Demoustier), Nicky Van Den Abbeele, Julie Biesmans (od 87′. Silke Demeyere) , Davina Philtjens (od 83′. Lorca van de Putte), Tessa Wullaert, Aline Zeler, Janice Cayman. (Selektor Ives Serneels);

Osim bh. selekcije i Estonki, u 7.grupi još su reprezentacije Engleske, Belgije i Srbije.
Zahvaljujući naporima osoblja iz Tehničkog odjela NS/FS BiH, novi Trening centar u Zenici osposobljen je i za utakmice evropskog nivoa, a čast da dobijenu UEFA licencu „ovjeri” pripala je seniorskoj, ženskoj A reprezentaciji Bosne i Hercegovine u kvalifikacijskoj utakmici u prošli petak za EP sa Estonijom i danas sa Belgijom.
Ovo je, ujedno, bila prilika i da ljubitelji nogometa posjete novi nogometni Centar i upoznaju mjesto na kojem je izgrađen, te da svojim navijanjem pomognu ženskoj reprezentaciji, koja je u petak ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP.
Prvu šansu na utakmici imala je naša Amna Lihović u 8.minuti, nakon odličnog dodavanja u dubinu od strane Milene Nikolić, kada se našla sama pred golmanom belgijskog tima, ali je pogodila lijevu stativu.
Belgija dolazi u vođstvo u 25.minuti. Tessa Wullaert je centrirala sa lijeve strane, a lopta je preletjela Enveru Hasanbegović i došla do Julie Biesmans koja postiže pogodak za 0:1. Elke Van Gorp se u 37.min. našla u povoljnoj prilici, ali je samo pogodila stativu našeg tima.
Biesmans je postigla i drugi pogodak za Belgiju u 65.minuti, kada je ostala sama na petnaest metara od našeg gola i pogodila mrežu Envere Hasanbegović. Treći gol za gošće, iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane sa oko 30-ak metara postiže Tessa Wullaert u 73.minuti. Tessa je šutirala i lopta nije nikog dirala i na opšte iznenađenje završila u daljem uglu našeg gola. Ista igračica u 83.minuti sa 5-6 metrara pogađa za 0:4 pored naše odbrane. Konačnih 0:5 postavila je lob udarcem sa 15-ak metara Audrey Demoustier u drugoj minuti sudijske nadoknade.
U ovu utakmicu naš tim je ušao bez četiri povrijeđene,standardne igračice (Amela Kršo, Lidija Kuliš, Iris Kadrić, Antonela Radeljić), što je očito bio preveliki hendikep za izabranice selektorice Samire Hurem.

[box type=”shadow” ]Nakon utakmice selektorka Samira Hurem je, pored ostalog, izjavila: „Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Djevojke su igrale onako kako smo tražili od njih. Prvi gol smo primili sopstvenom greškom, jer ovo je ipak mlada ekipa. Kako je vrijeme odmicalo Belgija je pokazala kvalitet. U posljednjih petnaest minuta naše igračice su pale kondiciono, a protivnik je znao to da kazni.“.[/box]

Naša reprezentacija kvalifikacije nastavljaju 25.novembra 2015.godine kada će gostovati u Srbiji.

Trenutna tabela grupe 7 – Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Holandija 2017.
1.Belgija 2 2 0 0 6
2. Srbija 2 2 0 0 6
3. Engleska 1 1 0 0 3
4. Bosna i Hercegovina 3 1 0 2 3
5. Estonija 4 0 0 4 0
Raspored utakmica bh. reprezentacije:
25. 09. 2015. Belgija-Bosna i Hercegovina 6:0
23. 10. 2015. Bosna i Hercegovina-Estonija 4:0
27. 10. 2015. Bosna i Hercegovina-Belgija 0:5
25. 11. 2015. Srbija-Bosna i Hercegovina
29. 11. 2015. Engleska-Bosna i Hercegovina
12. 04. 2016. Bosna i Hercegovina-Engleska
06. 06. 2016. Estonija-Bosna i Hercegovina
20. 09. 2016. Bosna i Hercegovina-Srbija

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno