Nogomet

Ko zadnji izađe nek ugasi svjetlo: Čelik ostao bez predsjednika i Upravnog odbora

Čelik ostao bez predsjednika i Upravnog odbora
Čelik ostao bez predsjednika i Upravnog odbora
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ko zadnji izađe nek ugasi svjetlo: Čelik ostao bez predsjednika i Upravnog odbora – Kako smo već pisali ovih dana u klubu s Bilinog Polja vlada pravo rasulo. To se dovoljno vidi kroz trenerski igrački kadar, tako da su Zeničani ostali bez kompletnog stručnog štaba, te gotovo svih igrača, kojima je istekao ugovor, a i oni koji su ga imali poput Emira Jusića danas su raskinuli ugovor.

Da se klub nalazi u velikim problemima, za što je trenutno najodgovorniji Gradonačelnik, zajedno sa Gradskim vijećem, koji odlažu potpisivanje reprograma duga, pri čemu bi Grad bio garant vraćanja glavnice prema Poreskoj Upravi FBiH. Dok se ne potpiše reprogram duga neće biti održana ni Skupština kluba, na kojoj bi prvi put u historiji članovi trebali birati novog predsjednika.

Kako saznaje SportSport.ba danas u poslijepodnevnim satima održan je i sastanak Upravnog odbora, na kojem je predsjednik Selvedin Šatorović i ostali Upravni odbor odlučio da više neće biti na čelu kluba. Pokušavali smo kontaktirati predsjednika, koji nam se više puta nije javljao na telefon, tako da ćemo vjerovatno sutra očekivati i zvaničnu potvrdu informacije da je Čelik ostao bez predsjednika i Upravnog odbora.

Selvedin Šatorović je 5.januara izabran za predsjednika kluba nakon što je izglasan novi Statut kluba po principu jedan član-jedan glas. Šatorović se zajedno sa ostalim ljudima u klubu (Beganović, Isaković, Babić, Mušović) prihvatio teškog zadatka da izbori opstanak u Premijer ligi nakon velikog deficitan nakon prvog dijela sezone.

Uz dosta opstrukcija, problema, tužbi, uspjeli su zajedno sa stručnim štabom, igračima i velikom podrškom navijača izboriti opstanak u Premijer ligi, te obezbjediti Licencu za narednu sezonu. U posljednje vrijeme velike su tenzije prisutne na relaciji NGG “Za Čelik” – Gradonačelnik, a ni predsjednik Šatorović nije u velikoj ljubavi s Kasumovićem.

Nakon odlaska Borisa Pavića, te kompletnog igračkog kadra i NGG “Za Čelik” iz kluba, danas su to nezvanično uradili i prvi čovjek, te njegovi saradnici u Upravnom odboru. Na kraju kazat ćemo “Ko zadnji izađe neka ugasi svjetlo” , vezano za situaciju u i oko kluba s Bilinog Polja.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno