Nogomet

Ko su mogući protivnici BIH u baražu?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoćnjom pobjedom protiv Velsa (2:0), zauzela treću poziciju u grupi B i došla na korak od plasmana na Euro 2016. Iz A grupe će u baraž vjerovatno Turska, kojoj je potreban bod iz duela sa Islandom s kojim igraju kući. Mogućnost treceg mjesta-Turska 85%-Holandija 15%. U grupi C najbliži baražu su Ukrajinci koji dočekuje Španiju, dok Slovačka igra sa Luxemburgom i u slučaju da na kraju imaju isti broj bodova,bolji međusobni odnos ima Slovačka. Mogućnost trećeg mjesta-Ukrajina 90% -Slovacka 10%.

Grupa D je jedna od zanimljivijih grupa, a direktan duel Poljske i Irske dat će odgovor ko će direktno , a ko u baraž. Poljacima odgovara i rezultat od 0-0,jer je prva utakmica završena 1-1. Mogućnost trećeg mjesta-Irska 55%-Poljska 45%. Slovenci su u grupi grupi E već obezbijedili treće mjeste. Stanje u grupi F će biti zanimljivo jer Mađarska ima šansu da izbjegne baraž i na Euro ode kao najbolja trećeplasirana reprezentacija.

U grupi G treće mjesto se smiješi Švedskoj, pošto je Rusiji dovoljan i bod u domaćem okršaju protiv Crne Gore, koja je izgubila sve šanse za odlazak u baraž i na teško gostovanje dolaze bez velikog imperativa. Mogućnost trećeg mjesta-95% Švedska-5% Rusija. Norvežani u grupi H težak zadatak u Italiji i potrebna joj je pobjeda ukoliko zele zadržati drugu poziciju u grupi. Hrvatska gostuje Malti i sve osim pobjede bi bilo veliko iznenađenje. Mogućnost trećeg mjesta-75% Norveška-25% Hrvatska

I na kraju u grupi I, Albanija ima historijsku šansu za odlaskom na jedno veliko takmičenje i od toga ih dijeli pobjeda u gostima nad Armenijom, koju su tijesno pobijedili u prvoj utakmici 2-1. U slučaju neriješenog rezultata, bili bi treći u grupi, zbog slabijeg međusobnog odnosa sa Danskom.

U slučaju da žrijeb bude poludirigovan prema ovim prognozama naša reprezentacija bi bila nosioc sa seleckijama Ukrajine, Albanije, Slovenije dok bi eventualni protivnici mogli biti selekcije: Norveške, Švedske, Turske, Poljske/Irske.

(Sc.Sport)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno