Politika

KO SDP BiH ZDK: Konstruktivan i uspješan sastanak sa predstavnicima osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Danas je u prostorijama KO SDP ZDK održan sastanak između delegacije  predstavnika Sindikata osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja predvođene predsjednicima Selvedinom Šatorovićem i Dževadom Hadžićem i predstavnika KO SDP ZDK predvođene predsjednikom KO SDP ZDK Mirsadom Mahmutagićem, ministrima u Vladi ZDK, Draženkom Subašić, Danijelom Pašićem, Benjaminom Sinanovićem i predsjednikom Kluba zastupnika SDP BiH u Skupštini ZDK Damirom Memićem.
Tokom sastanka razgovarano je o problematici u obrazovanju koji se tiču pedagoških standarda, sigurnosnoj situaciji u školama, potrebi raspisivanja većeg broja konkursa na neodređeno radno vrijeme, uvođenje većeg broja asistenata u nastavi za rad sa djecom sa posebnim potrebama itd.
Predstavnici Sindikata su pozdravili Inicijativu zastupnika Damira Memića za Izmjene i dopune Zakona o osnovnom i Zakona o srednjem obrazovanju, kojom bi se dodatno unaprijedio način zbrinjavanja tehnološkog viška u školama.
Poseban dio sastanka bio je  posvećen materijalnom statusu uposlenih u obrazovanju i institucijama kulture. Opredjeljenje KO SDP ZDK je poboljšanje položaja svih uposlenih koji se finansiraju iz Budžeta ZDK, pa tako i uposlenih u obrazovanju. Zaključeno je da se napravi detaljna analiza Budžeta ZDK sa ciljem iznalaženje riješenja i utvrđivanja dinamike povećanja plata uposlenih u obrazovanju.
KO SDP ZDK ističe veoma korektnu i iskrenu  saradnju sa predstavnicima Sindikata, koja je i krajem decembra 2022. rezultirala isplatom pomoći radnicima u iznosu od 1080 km.
Sindikat će u predstavnicima SDP uvijek imati partnera za suradnju sa ciljem poboljšavanja statusa radnika.
KO SDP BiH ZDK


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno