Politika

KO SBB BiH ZDK: reagovanje na saopćenje Naše stranke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KO SBB BiH ZDK: reagovanje na saopćenje Naše stranke – NE KUNE MAJKA MUJU ŠTO SE KOCKA NEGO ŠTO SE VADI

Povodom saopštenja Naše stranke objavljenog na Zenicablogu dana 11.06.2020.godine, KO SBB BiH ZDK je dužan da građane i javnost upozna sa slijedećim činjenicama:

U svom saopštenju Naša stranka iznosi niz paušalih ocjena, protkanih jeftinim populizmom, a sve sa ciljem da prikrije pravi razlog njihovog oglašavanja.

Braneći tezu da oni neće biti instrumentalizirani za bilo čiji dolazak na vlast, a posebno aludirajući na SBB i DF koji tobože rade na stvaranju nove većine, lažno se predstavljajući kao opozicionari, a u stvari su „lažni opozicionari“.

U svom saopštenju navode da je SBB počeo istupati protiv Vlade SDA sa ciljem njenog rušenja te da im je zato potreban glas Naše stanke i da taj glas neće imati. Želimo ih podsjetiti a radi pravilnog informiranja građana na slijedeće:

KO SBB BiH ZDK kako na kantonalnog tako i na drugim nivoima, niti jednog trenutka formalno ili neformalno nije tražio, kontaktirao ili lobirao Našu stranku da bude dio nove parlamentarne većine. Kako njih tako i druge političke stranke u ZDK. Ako jeste neka kažu ko, kada i gdje.

Dalje navode da se neće ni na koji naćin uključivati u sukobe između SBB, DF na jednoj strani te stranke na vlasti SDA, HDZ i ASDA na drugoj, te da u tom smislu neće biti instrumentalizirani za bilo čiji dolazak na vlast.

Odlično, politički mudro, moralno… Kada neko neupućen čita apsolutno je ispravno ali nažalost nije tako. KO SBB BiH ZDK nije tražio smjenu aktuelne Vlade ZDK. Koliko nam je poznato to je u svom zadnjem saopštenju tražio SDP, doduše ne smjenu nego ostavku obrazlažući to mnoštvom razloga.

Neke od tih razloga ste naveli i Vi a odnose se na katastrofalno vođenje skupštine ZDK.

Pojednostavljeno, nećete sa kako Vi kažete „lažnom opozicijom“, nećete sa vladajućim, pa nam nije jasno zašto nećete sa SDP. Da Vas podsjetimo sa njima ste u koaliciji i u određenim sredinama zajedno nastupate na lokalnim izborima. Da nisu i oni „lažna opozicija“ a Vi jedina „istinska“ kako navodite.

Nećete ni sa kim, ali nećete dati glas u slučaju da neko ruši vladu SDA kako navodite.

Koristite termine „lažna opozicija“ pa da Vas podsjetimo da terminološki to znači biti formalno opozicija, a raditi u interesu vlasti. To gospodo radite upravo Vi podržavajući svojim kapacitetima vladajuću većinu.

Pravdati te postupke nemiješanjem u rat između „lažnih opozicionara“ i vlasti je jeftino, nisko i
nemoralno.

Lahko je sabrati dva i dva i vidjeti da je ovo u stvari povod za pravdanje Vaših budućih poteza. Zlata vrijedi ona narodna „ Ne kune majka Muju što se kocka, nego što se vadi“. I na kraju imat ćete priliku dokazati Vaš „istinski opozicionizam“ već na narednom nastavku sjednice skupštine ZDK.

Od svega je istina da je SBB ZDK tražio od postojeće većine da se izjasni da li imaju ili nemaju većinu i to sa ciljem da se poboljša rad skupštine i Vlade ZDK u ovim teškim vremenima koja slijede.

Nisu odgovorili ali jeste Vi umjesto njih. Sa radošću ćemo i mi, a nadam se i javnost pratiti Vaš „istinski opzicioni“ rad u Skupštini ZDK.

ŽIVI BILI PA VIDJELI, znamo da Vam je teško ali nadajte se da će vladajuća većina ubrzo kompletirati. Do tada nije Vam lahko.

Lijep pozdrav.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno