Info

Ko pere ruke nakon korištenja WC-a: Bosanci na samom vrhu, Italijani se ne mogu pohvaliti

Suvišno je naglašavati da bi svako trebao oprati ruke nakon korištenja WC-a, a u prilog tome idu i historijske činjenice koje govore da je samo uvođenje čiste vode i usvajanje zdrave navike korištenja iste iskorijenilo brojne bolesti u savremenom svijetu, poput tifusa.

No, čini se da se te higijenske navike ne pridržavaju bas svi Evropljani. Studija Gallup Internationala iz 2015. godine, suprotno očekivanjima, pokazala je kako se ruke manje peru u razvijenijim sredinama.

Prema ovom istraživanju za higijenu najviše mare građani Bosne i Hercegovine, gdje čak 96 posto pojedinaca nakon obavljanja nužde pere ruke toplom vodom i sapunom – što je u suštini i najispravniji način. U društvu onih koji drže do higijene su i Moldavci, Portugalci i Turci.

No, veliki broj Evropljana ne opere ruke automatski nakon posjete WC-u. Najgora situacija je u Italiji, Španiji, Holandiji, Rusiji i Francuskoj.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem