Politika

Ko ide u Dom naroda FBIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH je, nakon razmatranja izvještaja o posrednim izborima, donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ iz skupština Tuzlanskog Kantona, Unsko-sanskog Kantona i Zeničko-dobojskog kantona.

U Dom naroda Parlamenta FBiH iz Tuzlanskog kantona izabrani su Rasim Dostović /Bošnjak/, Lejla Didik-Sarajlić /Bošnjak/ i Slađan Ilić /Srbin/.

Iz CIK BiH napominju da će treći mandat iz Skupštine Tuzlanskog kantona u Dom naroda Parlamenta FBiH iz reda bošnjačkog naroda biti dodijeljen žrijebom, jer su dvije kandidatske liste osvojile isti broj glasova /kandidatska lista zastupnika Lejle Vuković i kandidatska lista SDP BiH/.

Žrijebanje će biti održano sutra u 10.00 časova u sjedištu Centralne izborne komisije BiH.

U Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Unsko-sanskog kantona izabrani su Mehmed Mahmić /Bošnjak/, Admir Hadžipašić /Bošnjak/, Mirvet Beganović /Hrvat/, Željko Mirković /Srbin/ i Mladen Lonić /Srbin/.

U Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zeničko-dobojskog kantona izabrani su:Lejla Imamović /Bošnjak/, Almedin Aliefendić /Bošnjak/, Ismet Sarajlić /Bošnjak/, Ivo Tadić /Hrvat/, Damir Jukić /Hrvat/, Draženka Subašić /Srbin/ i Amil Buljubašić /ostali/.

Nakon što nije u ostavljenom roku otklonila nedostatke na kandidatskoj listi, CIK BiH odbila je ovjeru kandidata Čudić Sabine, jer je na lokalnim izborima 2012. godine imala drugačije nacionalno izjašnjenje, a danas je ovjerila jednog kandidata na kandidatskoj listi Naše stranke za izbor delegata iz reda ostalih iz Skupštine Kantona Sarajevo u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno