Politika

Klub SDA u Vijeću grada Zenice traži od Tužilastva provjeru Kasumovićevih navoda

Podijeli ovu vijest:

Klub vijećnika Stranke demokratske akcije u Vijeću grada Zenica podnio je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona krivičnu prijavu protiv N.N. osobe za koju gradonačelnik Fuad Kasumović tvrdi da mu je u pritvorskoj jedinici navodno predložila da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika Zenice, a da zauzvrat dobije “mjesto u Sarajevu koje hoće” i da bude “pušten i oslobođen”.

N.N. osoba je prijavljena za krivična djela iz Krivičnog zakona Federacije BiH “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela” i “Primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem”. Kao dokaz priložen je video klip Kasumovićevog obraćanja na sjednici Vijeća grada Zenica održanoj 04. januara kada je opisao navodni događaj iz pritvorske jedinice gdje se nalazio tokom istrage za teški kriminal u JP “Zenicatrans-prevoz putnika” Zenica.

Očekujemo da nadležno tužilaštvo ispita vjerodostojnost navedene izjave i utvrdi identitet navedene osobe. Sve upućuje na osnovanu sumnju da Kasumović poznaje N.N. osobu, koju je identificirao kao policajca koji nije bio na dužnosti, tako da će imati priliku da svoja saznanja podijeli sa istražnim organima.

Pozivamo na provođenje što hitnije istrage i preduzimanje svih drugih istražnih i procesnih radnji kako bi navedena krivična djela bila što prije procesuirana.

SDA Zenica

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno