Kultura

Klavirska radionica u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Klavirska radionica u Zenici – Dana, 3. decembra 2018. godine održaće se cjelodnevna radionica prof. doc. Bartolomeja Stankovića pod nazivom „Priče o Bachovim invencijama i fugama“. Master class će se održati od 12 do 15 sati u sali Srednje muzičke škole Zenica, a koncert na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta sa početkom u 18 sati.

Organizatori ove jedinstvene radionice koja se po prvi puta održava u našem gradu su klavirski aktivi Srednje i Osnovne muzičke škole iz Zenice.

Na master class-u profesor Bartolomej će učenicima Osnovne i Srednje muzičke škole predočiti najkvalitenije načine izvedbi Bachovih kompozicija, a učenicima će se pružiti prilika da pred ovim eminentim profesorom odsviraju Bachove kompozicije koje su im predviđene u redovnom nastavnom planu i programu.

Uz posebnu kostimografiju i scenografiju, te specijalno pripremljen performans, Bartolomej će učenicima svirati Bachove kompozicije na koncertu koji će se održati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta  u 18 sati.

Srdačan pozdrav, Klavirski aktiv SMŠ i OMŠ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno