Košarka

KK Vukovi ostvarili prvu gostujuću pobjedu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaški klub Vukovi iz Zenice su proteklog vikenda ostvarili historijsku prvu gostujuću pobjedu u A2 ligi KS BiH. Tim povodom su se oglasili iz kluba.

“Za prvu seniorsku sezonu svaka utakmica je na svoj način historijska. Tako je bilo i u subotu 25. novembra na državni praznik u Kalesiji protiv domaćina Bosne.

Naši momci su uspjeli da ostvare prvu historijsku gostujuću pobjedu i nastave sa odličnom formom koja ih krasi u zadnjim susretima. Domaćini su uspjeli samo da povedu na otvaranju utakmice a ostatak je mlada ekipa Vukova uspjela da sačuva vodstvo u svoju korist.

Predvođeni “iskusnijim” igračima Duranović (1996), Dedović (2000), Pašić (2001) te dvojcem Hodžić (2004) i Horić (2004) prva petorka je odigrala fantastično u oba smjera. Rezonske odluke u napadu, strpljivo građenje utakmice i kvalitetna odbrana su nam omogućili da u narednom toku sezone tražimo svoje mjesto u F4. Vrijedi istaknuti i dopirons sa klupe Matkovića, Babića, Hrnjičevića, Arnauta, Bikića, Abaza i Đuzela koju su svojom odbranom, skokovima te možda i ključnom trojkom (Babić) doprinjeli prvoj ovosezonskoj gostujućoj pobjedi.

Veliko hvala našim sportskim prijateljima iz Kalesije na gostoprimstvu, divnoj publici koja nas je nagradila gromoglasnim aplauzom na kraju susreta te roditeljima, prijateljima i sponzorima kluba koji su nam omogućili da sanjamo.

Nažalost naši snovi se vraćaju u stvarnost po povratku u naš voljeni grad u kojem vjerovatno i idući vikend nećemo biti domaćini našim protivnicima iz Lukavca.

Naša borba ne prestaje “, saopšteno je iz KK Vukovi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno