Košarka

KK Vukovi: najuspješnija polusezona do sada

KK Vukovi: najuspješnija polusezona do sada – Košarkaški klub “Vukovi” je nakon završenog prvog dijela polusezone u ligi mladi Ze – do kantona uspio jedini da se plasira sa sve tri selekcije na državno prvenstvo. Posebno nas raduje činjenica da smo najmlađi muški košarkaški klub u Zenici a da već ostvarujemo velike rezultate.

Najmlađa od navedenih selekcija je ekipa Pionira koja je polusezonu završila sa omjerom od 7 pobjeda i 2 poraza, ekipa su koja je primila najamanje koševa u svom uzrastu ( 341 poena ili nešto manje od 38 po susretu ). Ekipu je po poenima predvodio sjajni Amar Imamović sa prosjekom od 28 poena po susretu. Pored Amara vrijedi izdvojiti i kapitena Emina Nušinovića jednog od najboljih organizatora igre u ligi, najboljeg defanzivnog igrača Emira Šestića, majstore u igri pod košem Ibrahim Hrnjičević i Kerim Borčilo te ostatak ekipe sa klupe koji su svojim zalaganjem omogućili ovaj rezultat.

Druga selekcija na državnom prvenstvu je selekcija Kadeta koja je polusezonu završila samo sa jednim porazom i šest ostvarenih pobjeda. Baš kao i pioniri, kadetska selekcija je igrala najbolju odbranu u svom uzrastu te na kraju završila polusezonu sa primljenih samo 353 poena ( cca 50 po susretu ). U kadetskoj selekciji su se posebno istakli Danis Šišić i Ismar Brkić na bekovskim pozicijama, Ajdin Spahić i Amel Jazvić kao glavni šuteri a svu borbu ispod koša je iznjeo sjajni Harun Džulabić. Vrijedi spomenuti i Ahmeda Mucića te Aljošu Lovrića koji su uvijek podizali igru na veći nivo svojim ulaskom.

I na kraju najstarija juniorska selekcija na veliko iznenađenje je odigrala maestralnu polusezonu i opravdano zaslužila odlazak na državno prvenstvo. Sa samo jednim porazom i čak osam pobjeda najuspješniji su kolektiv našeg kluba. Bez nekih velikih očekivanja ovi momci su uspješno prelazili prepreku za preprekom i kako je sezona odmicala bitno podizali svoju formu. Izuzev poraza nijedna ekipa nije uspjela da učini rezultatski neizvjesniju završnicu. U juniorskoj selekciji se posebno osjetila timska igra i bilo bi nepošteno izdvajati pojedince jer u svakoj utakmici su svi dali svoj maksimalan doprinos. Jedino dodatno vrijedno pomena da kapiten Anes Dedović pored nastupa za juniorsku selekciju našeg kluba uspješno uporedo nastupa u seniorskoj ekipi KK Busovače.

Kadetsku selekciju sa klupe je predvodio trener Adis Bajramović dok pionirsku i juniorsku selekciju predvodi trener Harun Čolić.

Ovim putem uprava kluba se zahvaljuje svim roditeljima, djeci, prijateljima i sponzorima kluba a posebno trenerima koji su uspjeli da ostvare ovaj veliki rezultat.

#BudiVuk

KK Vukovi Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: