Košarka

FOTO+VIDEO: Press konferencija KSBiH i Telemacha, generalnog sponzora KSBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO+VIDEO: Press konferencija KSBiH i Telemacha, generalnog sponzora KSBiH – U VIP salonu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Povod sazivanja press konferencije jeste okupljanje naše seniorske muške reprezentacije pred posljednje dvije kvalifikacione utakmice, te predstavljanje novog dresa.

Prisutnim su se obratili: Mirza Teletović, predsjednik KSBiH, Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach, Amer Čolan, generalni sekretar KSBIH, Vedran Bosnić, selektor muške seniorske reprezentacije,

Kenan Uzunović, predsjednik Organizacionog odbora utakmice, te reprezentativci Njegoš Sikiraš i kapiten Miralem Halilović. Moderator je bio Jasmin Ligata, portparol KSBiH.

U prvom dijelu pressa prisutni su obavješteni da su danas u Zenici, Košarkaški savez BiH i kompanija „Telemach“ potpisali ugovor kojim je ova kompanija postala generalni sponzor svih selekcija KSBiH.

Ugovor su potpisali predsjednik KS BiH Mirza Teletović i generalni direktor kompanije „Telemach“ BiH Admir Drinić.

Proslavljeni bh. košarkaš i predsjednik KSBiH, Mirza Teletović, naglasio je ovom prilikom da će ugovor sa “Telemachom” dodatno doprinijeti  stabilizaciji stanja u Savezu, ali i u značajnoj mjeri olakšati realizaciju zacrtanih aktivnosti.

“Telemach“ je dokazani prijatelj sporta o čemu svjedoče slični ugovori koje imaju sa brojnim sportskim kolektivima, a izdvojio bih onaj koji imaju sa košarkaškom selekcijom Slovenije. To je njihovo zajedničko partnerstvo, a naša je čast i zadovoljstvo što imamo jednu ovakvu kompaniju uz nas. Čast nam je što možemo ići dalje s njima -, kazao je Predsjednik KSBiH, Teletović.

Generalni direktor „Telemacha“, Admir Drinić, podsjetio je prisutne da je saradnja sa KSBiH počela prije nepune dvije godine, kada je reprezentacija do 16 godina Bosne i Hercegovine osvojila Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Ova saradnja je potpisivanjem današnjeg ugovora podignuta na još veću razinu.

-Tada smo postali sponzori muške juniorske reprezentacije BiH, a danas smo ponosni da imamo snage iznijeti i ovaj novi projekt i podržati sve košarkaške selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uvjereni smo da će ovi mladi momci vratiti bh. košarku tamo gdje ona pripada-, kazao je, pored ostalog, Drinić te se zahvalio ljudima iz KSBiH na povjerenju.

Amer Čolan, generalni sekretar KSBIH, je objasnio kako su tekli pregovori sa „Telemachom“ i da su obje strane imale viziju za budućnost naše košarke, koju treba vratiti tamo gdje i pripada. Zahvalio se Gradu Zenici na gostoprimstvu prema košarkaškoj reprezentaciji BiH.

Predsjednik KSBiH, Mirza Teletović, je govorio i o planovima za budućnost, jer se zna da se naša košarka ne nalazi baš u idealnoj situaciji. Takođe, kazao je da su obavljeni razgovori sa dvojicom članova predsjedništva BiH, a to su Željko Komšić i Milorad Dodik.

-Nisam bio u Laktašima na mečevima Kupa, jer sam imao obaveza, ali mogu reći da je juče obavljen razgovor s Miloradom Dodikom. Razgovarao sam s gospodinom Željkom Komšićem i oni su za, da se pomogne sportu u BiH. Da se napravi taj neki budžet i mislim da će doći do realizacije tog projekta. To je jako pozitivna priča i mislim da politika nije upetljana i to su ljudi koji vole sport, a oni koji ga vole žele i pomoći -, kazao je, na kraju, Teletović.

U drugom dijelu press Konferencije govorili su Vedran Bosnić, selektor selektor muške seniorske reprezentacije, reprezentativci Njegoš Sikiraš i kapiten Miralem Halilović, te Kenan Uzunović, predsjednik Organizacionog odbora utakmice i predstavnik gradske uprave.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavljaju se još mečevima protiv Češke i Bugarske, a već odavno je poznato da izabranici Vedrana Bosnića nemaju šansu da se plasiraju dalje. Izabranici Vedrana Bosnića prvo će 21. februara imati teško gostovanje u Češkoj, dok ćemo tri dana kasnije, 24.2.2019.godine u Zenici ugostiti ekipu Bugarske.

Selektor Vedran Bosnić ističe:

-Ono što vam ja mogu reći jeste da se lagano skupljamo, tu je deset igrača, a na treningu će biti svi. Sutra rano putujemo za Češku i igramo s timom koja je jako dobar tim. Idemo tamo da se borimo i da pokušamo pobijediti i da nastavimo ono što smo počeli u novembru. Želimo dati šansu mladim igračima i napravimo dobru selekciju da se pripremamo za ono što nam je najvažnije, a to je da napravimo ekipu za kvalifikacije za EP. Zadovoljan sam kako sve ovo ide. Nemamo, nažalost, puno vremena jer i sada imamo jedan trening i putovanje. Trebat će nam vremena svima i to ljeto će biti važno za nas da se pripremamo i treniramo zajedno. Momci daju sve od sebe i s te strane sam jako zadovoljan. Ne znamo još uvijek kakav je zdravstveni bilten i to ćemo znati večeras na treningu kada se svi okupe -, kazao je Bosnić.

Novinarima su se obradili i košarkaši Njegoš Sikiraš i kapiten Miralem Halilović.

-Ovo okupljanje će nam pomoći puno da vidimo na kojem smo nivou. Ovo je nova generacija i bit će teško, ali potrebna nam je podrška od svih. Imamo zajednički cilj i da u budućnosti pokušamo ostvariti neke zapažene rezultate -, kazao je, ukratko, Njegoš Sikiraš.

-Otprilike zna se šta je cilj ovog okupljanja. Nemamo previše vremena za treninge. Rezultatski nemamo šansi i nemamo tu previše ambicije, ali za nas je bitno da nadogradimo sve ono što smo pokazali u prethodne dvije utakmice. Cilj je da nastavimo praviti tim za budućnost-, izjavio je kapiten našeg tima Miralem Halilović.

Kenan Uzunović, predsjednik Organizacionog odbora utakmice i predstavnik gradske uprave je kazao da je Arena i ovog puta data našoj košarkaškoj reprezentaciji. Zahvalio je i Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koji su sve, i ovog puta, pripremili da se može održati i ova sportska manifestacija. Pozvao je navijače da podrže ovu mladu reprezentaciju na čeli sa novim selektorom Vedranom Bosnićem i novom upravom KSBiH na čelu sa Mirzom Teletovićem.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno