Ostali sportovi

KK Perfekt: Ejna Bešo i Merjem Bošnjak zlatne na međunarodnom karate kupu “Baščaršija 2024”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica, u subotu 17.02.2024.godine učestvovali smo na Međunarodnom *KARATE KUPU BAŠČARŠIJA 2024 * u Sarajevu.

Turnir je okupio 3 države 73 kluba sa 900 prijava i 810 učesnika. Sve čestitke za organizaciju, gostoprimstvo i prijateljski odnos idu Karate klub “Baščaršija” Sarajevo.

Naš Karate klub Perfekt Zenica je učestvovao sa 4 takmičarke i ukupno smo osvojili 4 medalja :
– Dalija Bektaš drugo mjesto u katama 6 godina žuti pojas, treće mjesto i bronzana medalja u katama 7 godina žuti pojas
– Ejna Bešo prvo mjesto i zlatna medalja u katama 9 godina
– Merjem Bošnjak prvo mjesto i zlatna medalja u borbama 11 godina 44+ kg

Moramo napomeniti da su naše takmičarke Ejna i Merjem prošle godine bile Reprezentativke BIH na Balkanskom prvenstvu, te da su nam ovi izuzetno dobri i perfektni nastupi i ZLATNE MEDALJE izuzetno bitni i da smo odlično počeli sezonu 2024. Plan nam je da i ove godine izborimo svoje mjesto u Reprezentaciji.

Naša Dalija Bektaš je naša nova karate nada, koja ima 4 godine i već je naučila prvu katu i odlučila da nastupa i predstavlja klub, te osvaja medalja za sebe, naš klub i naš Grad Zenicu.

Naša redovna takmičarka i osvajačica medalja Macanović Sumeja nažalost nije uspjela da osvoji medalju, iako je odlično radila i podigla svoj nivo znanja i izvođenja kata još na veći nivo.

Izuzetno smo zadovoljni nastupima naših takmičarki i nastavljamo uporno i redovno trenirati i čekati nova takmičenja i nove izazove.

Zahvaljujemo se roditeljskoj podršci mami Irmi Bešo i babi Emiru Bektaš.

Ekipu kluba su predvodili treneri Ivana Džanković i Nermin Bošnjak.

Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kuću Bosanka na prvom spratu, te pozivamo sve stare članove da nastave sa treniranjem i pozivamo sve zainteresovane da postanu dio PERFEKT PORODICE.

Lijep pozdrav, Uprava kluba KK Perfekt



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno