Košarka

KK Kengur u finalu turnira u Francuskoj!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur u finalu turnira u Francuskoj! – Naši košarkaši su se plasirali u finale turnira u Francuskoj. U današnjim utakmicama u 1/4 su savladali ekipu Đakova, dok su u 1/2 pobjedili odličnu ekipu Osijeka. U finalnoj utakmici naša selekcija će se sastati sa francuskim prvoligašem i veoma jakom ekipom Orleansa. Utakmica je na rasporedu sutra u 14 sati. Čestitamo igračima i trenerima na ovom izvanrednom dostignuću i uspjehu.
1/4 finale : Kengur – Đakovo 80 : 46
1/2 finale : Kengur – Osijek 71 : 54

U grupnoj fazi ekipa Kengura je također zabilježila 2 pobjede i tako je kao prvoplasirana ekipa grupe B plasirala se u nastavak takmičenja. U grupi su bili bolji od francuskih ekipa Tregastel i Ado Blois.

Kengur – Tregastel 85:51
Kengur – Ado Blois 63 :37

Ekipu Kengura na turniru TIAM 2017. predstavljaju kapiten Valentin Vidović, Ernad Prasko, Damir Alić, Zlatan Mutapčić, Loris Tanić, Din Žunić, Miloš Ilić, Faris Šišić, Aldin Zlotrg, Mateo Buhić, Dino Dizdarević, Filip Dodik i Dino Merdanović. Ekipu sa klupe predvodi Jasmin Efendić, a također smo dužni da se zahvalimo vođi puta Radetu Dodiku na velikoj podršci koju nam pruža ne samo na ovom turniru.

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno