Košarka

KK Kengur osvojio drugo mjesto na turniru u Francuskoj

KK Kengur osvojio drugo mjesto na turniru u Francuskoj
KK Kengur osvojio drugo mjesto na turniru u Francuskoj
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur osvojio drugo mjesto na turniru u Francuskoj – Mladi košarkaši KK Kengur iz Zenice osvojili su izvrsno drugo mjesto na veoma jakom turniru TIAM 2017 u Francuskoj. Oni su u finalu poraženi od francuske prvoligaške ekipe Orleans.

Finale TIAM 2017: Kengur – Orleans 64 : 67

– Srebro ide za našu Bosnu ponosnu i našu Zenicu. Nažalost, u finalnoj utakmici nam je nedostajalo malo sportske sreće gdje smo praktično poraženi u posljednjem napadu. Ponosni na sve nase dječake i trenere koji su napravili historijski rezultat-, kažu iz KK Kengur.

Ekipu Kengura na turniru TIAM 2017. predstavljali su kapiten Valentin Vidović, Ernad Prasko, Damir Alić, Zlatan Mutapčić, Loris Tanić, Din Žunić, Miloš Ilić, Faris Šišić, Aldin Zlotrg, Mateo Buhić, Dino Dizdarević, Filip Dodik i Dino Merdanović. Ekipu sa klupe je predvodio Jasmin Efendić, a iz Kengura se zahvaljuju vođi puta Radetu Dodiku na velikoj podršci, koju im je pružio ne samo na ovom turniru.

U grupnoj fazi ekipa Kengura je zabilježila dvije pobjede i tako se, kao prvoplasirana ekipa grupe B, plasirala u nastavak takmičenja. U grupi su bili bolji od francuskih ekipa Tregastel i Ado Blois.
Kengur – Tregastel 85:51
Kengur – Ado Blois 63 :37
1/4 finale : Kengur – Đakovo 80 : 46
1/2 finale : Kengur – Osijek 71 : 54

Čestitke omladincima Kengura na ovom velikom uspjehu i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović
Foto iz Francuske KK Kengur



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno