Košarka

KK Kengur predstavlja Zenicu na turniru u Francuskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur predstavlja Zenicu na turniru u Francuskoj – Veliki turnir u Francuskoj TIAM 2018!

Prateći svoj redovni godišnji program rada naš klub će i ove godine uzeti učešće na velikom međunarodnom turniru u francuskom gradu Checy (blizu Parisa) na kojem sa zadovoljstvom učestvujemo i sa klubom JS Checy koji je organizator turnira imamo odličnu saradnju. Ovo je 13. izdanje ovog turnira TIAM i mi smo jedan od klubova iz regiona koji dobija poziv za učešće.

Po riječima predsjednika kluba Envera Jahića mi smo klub koji je ostvario odlične rezultate proteklih godina na ovom veoma jakom turniru gdje učešće uzimaju ekipe iz Francuske, Španije, Italije, Hrvatske, Poljske, Belgije i Bosne i Hercegovine.

Protekle dvije godine naš klub je igrao finala turnira TIAM a dva puta smo bili i pobjednici.

Ove godine turnir se igra u kategoriji dječaka rođenih 2003/2004 godine i to u periodu od 31.3-2.4 2018 godine.

Naši košarkaši na put u Francusku kreću 28. marta i pored takmičarskog dijela posjetit će kulturne, sportske i historijske znamenitosti Munchena, Orleansa, Checy i prelijepog Parisa.

Ekipu će voditi trener Jasmin Efendić, a zajedno sa našim dječacima će putovati i naši prijatelji iz KK Realway i KK Osijek.

Mi se radujemo novim izazovima i druženjima sa domaćinom turnira i ovo će predstavljati još jedno veliko iskustvo za naše mlade košarkaše koji će sa ponosom predstavljati svoju državu Bosnu i Hercegovinu i svoj grad Zenicu.

KK Kengur i grad Zenicu će na ovom turniru predstavljati: Dino Merdanović, Sanin Bašić, Dino Dizdarević, Asmir Džananović, Džan Halilović, Faris Salčinović, Boris Stupnišek, Petar Fedoš, Andrej Buhić, Amar Delić, Tarik Ibrahimović i Kenan Salkanović.

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno