Košarka

KK Kengur – KK Vukovi: Tri pobjede KK Kengur

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur – KK Vukovi: Tri pobjede KK Kengur – Ove subote u redovnom kolu Lige Mladih ZDK dočekali smo sportske prijatelje i gradske rivale KK Vukovi Zenica. Prvi na teren su izašli pioniri ove dvije selekcije koji su odigrali derbi kola. U napetoj utakmici bolje su se snašli pioniri Kengura i na kraju slavili 60:41. Najbolji su bili kapiten Dino Merdanović koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu sa 21 postignutim poenom. Također odlične utakmice su odigrali i Sanin Bašić, Džan Halilović, Dino Dizdarević, Asmir Džananović i Mateo Buhić.

Kod gostiju najbolji su bili Ismar Brkić sa 18 i Edin Zukan sa 9 poena.

Nakon pionira, svoj susret su odigrali i predpioniri ove dvije ekipe. Predpioniri Kengura su ostvarili uvjerljivu pobjedu i tako nastavili svoj pohod ka prvom mjestu Lige Mladih ZDK.

Konačni rezultat je bio 58:13.

Vrijedi istaći da su u ovom susretu svi predpioniri dobili priliku da nastupaju i nekima je ovo bila prva takmičarska utakmica u karijeri.

Najefikasniji su bili Bulajić sa 6 poena, Fejzić sa 7, Hasić sa 16 poena, Cvitanović sa 13 poena. Isaković je postigao 4 poena, Begović 2, Jugo 2, Hadžić 2, Šendula 2, Matković 3 poena.

Kod gostiju najefikasniji je bio Imran Šabić sa 5 poena.

Posljednji na teren su izašli kadeti ove dvije ekipe. Naši kadeti su nastavili sa efikasnom i brzom košarkom i slavili su uvjerljivu pobjedu 117:68.

Najbolji su bili fantastični Eldar Abazović sa jednom od najefikasnijih utakmica u historiji lige, 51 poen (8 trojki). Kapiten Halilović Haris je odigrao još jednu lidersku utakmicu i predvodio svoju ekipu sa još jednim double double učinkom, a postigao je 15 poena. Matija Kokor jedan od najboljih odbrambenih igrača lige je odigrao opet dobru odbranu, a u napadu je pridodao sa 12 poena. Teo Cvitanović je odigrao solidnu utakmicu i postigao 16 poena. Lider pionira Dino Merdanović je postigao 9 poena, Ernad Prasko je dao 8 poena (2 trojke), a Ahmed Gagulić je postigao 6 poena. Nedim Haramandić je također odigrao odličnu partiju u odbrani, ali i u napadu.

Zahvaljujemo se publici na korektnom navijanju, sudijama na fer suđenju i ekipi KK Vukovi na sportskoj igri i prijateljskoj atmosferi zahvaljujući kojoj je ovaj vikend protekao bez većih problema.

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno